Παραδίδουν μαθήματα πατριωτικής συμπεριφοράς...

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Οι Βούλγαροι, γείτονες, αρνούμενοι να δεχτούν την επιβληθείσα εκδοχή περί "μακεδονικής" ταυτότητας και γλώσσας, απειλούν να μπλοκάρουν τις επικείμενες ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στην Ε.Ε., έως ότου οι ψευτομακεδόνες γείτονες ομολογήσουν ότι ιστορικά και γλωσσικά αποτελούν τμήμα της Βουλγαρίας. Έκαναν αυτό που δεν τόλμησε η ελληνική κυβέρνηση, ήτοι συντεταγμένα το ελληνικό κράτος και οι θεσμοί του, όχι ο Τσίπρας και η παρέα του.

Ας αφήσουμε λοιπόν την παρεξήγηση, συμφωνίες και συνθήκες συνάπτουν οι κυβερνήσεις των χωρών σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και γι΄αυτό συνακόλουθα δημιουργούν έννομες συνέπειες, όχι λοιπόν μεμονωμένα πρόσωπα ή παρέες. Σε κάθε περίπτωση, οι αιτιάσεις των Βουλγάρων δεν είναι ξένες με την πραγματικότητα, αφού είναι παγκοίνως γνωστό ότι δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα αλλά ένα γλωσσικό ιδίωμα με ρίζες στη Σερβική και Βουλγαρική γλώσσα. Αν μη τι άλλο, οι Βούλγαροι, υπενθύμισαν στους ισχυρούς της Ε.Ε. το αυτονόητο, ήτοι αυτό που ξέρουν καλά όσοι από μας έλκουν την καταγωγή τους, όπως η ταπεινότητά μου, από τα αιματοβαμμένα χώματα της ιερής γης της Μακεδονίας.


Αδιαφορώντας λοιπόν για τις κατηγόριες και τις ανεπίσημες διαρροές στον ευρωπαϊκό τύπο για την απόπειρα της "να επιβάλει μια εθνικιστική οπτική γωνία στην ιστορία και τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας και του πληθυσμού της" υπερασπίζεται με συνέπεια τη δική της ιστορική εκδοχή. Ήτοι κάτι που δεν κάναμε εμείς παρά τη μαρτυρία του πλήθους των ιστορικών τεκμηρίων και τις αδιάσειστες ιστορικές αποδείξεις, που συνυφαίνονται με την παραδεκτή ιστορική αλήθεια, και υπογράψαμε εντέλει μια συμφωνία που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια άλλη συμφωνία ή συνθήκη, ούτε και μπορεί να ανακληθεί. Αφού οι διατάξεις της ως άνω εθνοκτόνου συμφωνίας, σύμφωνα με την κρατούσα άποψη του Διεθνούς Δικαίου, είναι νομικά δεσμευτικές για τα δύο μέρη κι έχουν επ' αόριστον ισχύ. Αναμένω με εύλογο ειλικρινές ενδιαφέρον τη διαδικασία επικύρωσης της "ιστορικής", ως είθισται να την αποκαλούν πλέον στελέχη και της απ΄εδώ πλευράς, Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων...

*Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ.Γεωπόνος -Παιδαγωγός

 

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα