Κυριακή, Οκτωβρίου 11

Μάσκες και εξαερισμός χώρων. H σημασία τους στον περιορισμό του social distancing.

ΠΡΟΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ

Eχουμε τρία είδη σταγόνων που παράγονται απο έναν ασθενή covid που βήχει. Οι μεγαλύτερες που πέφτουν κάτω με το μεγαλύτερο ιικό φορτίο (μπλέ και κόκκινο χρώμα) και αυτές που διασπείρονται σαν πιο ελαφρές σε όλο τον χώρο (σπρέυ, γκρίζο χρώμα). Κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τεχνολογικό τρόπο.

Η μέγιστη απόσταση για τις κόκκινες και τις μπλέ σταγόνες στο σχήμα είναι περίπου 2 μέτρα. Αυτό είναι ο κανόνας των 6 feet, που είναι το μέσο social distancing. Απο εμένα το μαθαίνετε και αυτό.

Για τη περίπτωση των μπλέ και κόκκινων σταγόνων χρησιμοποιούνται οι μάσκες με προδιαγραφές Ζουγανέλη. Για τις γκρίζες ο κάθετος τεχνητός εξαερισμός των χώρων (1, ΜΜΜ) και άλλα κόλπα (π.χ. UV-C recyclers, 2).

Λύση όταν μπορεί να υπάρξει κάθετα εξαεριστήρας (1) στον χώρο εφαρμογής και όταν δεν υπάρχει (2).

Αν χρησιμοποιηθούν με τάξη τα προηγούμενα μέσα, το social distancing δεν είναι η πρωτεύουσα ανάγκη και η οικονομία διασώζεται. Στα σχολεία δηλαδή δεν χρειάζονται επιπλέον τάξεις, κάτι που γίνεται στην Ιαπωνία (απο ένα ΜΜΕ ρώτησαν και το επιβεβαίωσαν).

To πρώτο lockdown δεν χρειαζόταν. Ειδικά μέτρα χρειάζονταν και τίποτα άλλο. Οσοι είχαν επιστημονική επιδημιολογική και τεχνολογική εμπειρία εξαρχής ήξεραν τί έπρεπε να γίνει.

ΝΕΑ Η ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Η παραπάνω ερμηνεία δείχνει τη σημασία της ύπαρξης μεγάλου χώρου σε ένα μαγαζί (όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα), την ανάγκη για κάθετο εξαερισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετά απο αυτό που τους έμαθα σήμερα, θα αλλάξουν την παραγγελία στα λεωφορεία) ακόμη και στο Μετρό, την ανοησία της επιτροπής για συγκεντρώσεις μέχρι 9 άτομα σε ανοιχτό χώρο αν όλοι φορούν μάσκες, το θέμα των συνάξεων σε εκκλησίες κλπ.

Δεν ξέρουν να πάρουν ειδικά μέτρα, η επιτροπή δεν πείθει και κάνει τη ζωή στον κόσμο δύσκολη, καιρός για παραίτηση. Στα ΜΜΕ των ναρκωτικών συνεχίζεται να ακούγονται οι “πυροβολημένοι”.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Ερχονται μηνύσεις απο τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες προς τη κυβέρνηση για διαφυγή κερδών, επιστροφές προστίμων κλπ. Είχα προειδοποιήσει.

Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ

  • Ο Μητσοτάκης θέλει να πουλάει απολυμαντικά, να αγοράζει λεωφορεία και να καταστρέψει την οικονομία ενώ τεχνολογικές λύσεις υπάρχουν.
  • Ο Μόσιαλος δεν παραιτήθηκε ακόμη απο τους Hoaxes;
  • Στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ τα ξέρουν αυτά; Nα τα μάθουν.
  •  https://zcode-gr.blogspot.com/2020/10/social-distancing.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .