Πέμπτη, Νοεμβρίου 19

Ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Σεπτέμβριο του 2019, δείχνει νέα μελέτη!


O νέος κορωνοϊός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Σεπτέμβριο του 2019, δείχνει μια νέα μελέτη που εκπόνησε το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο (INT) της χώρας, το οποίο έχει την έδρα του στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με το Reuters, η μελέτη παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι η ασθένεια Covid-19 μπορεί να είχε εξαπλωθεί πέρα από τα σύνορα της Κίνας νωρίτερα απ’ ό,τι πιστευόταν.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε δηλώσει ότι ο νέος κορωνοϊός και η αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί ήταν άγνωστα πριν από την πρώτη αναφορά του ξεσπάσματος στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο πρώτος ασθενής Covid-19 της Ιταλίας εντοπίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου, σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Ωστόσο τα πρόσφατα ευρήματα Ιταλών ερευνητών, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό του INT «Tumori Journal», δείχνουν ότι το 11,6% από 959 υγιείς εθελοντές που είχαν συμμετείχαν σε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για καρκίνο του πνεύμονα από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, είχαν αναπτύξει αντισώματα του κορωνοϊού πολύ πριν τον Φλεβάρη.

Επιπλέον εξέταση για αντισώματα του SARS-CoV-2 διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Σιένα στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας με τίτλο «Απροσδόκητη ανίχνευση αντισωμάτων SARS-CoV-2 την προ-πανδημιακή περίοδο στην Ιταλία». Η εξέταση αυτή έδειξε ότι τέσσερα περιστατικά από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου ήταν επίσης θετικά σε αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό, πράγμα που σημαίνει ότι τα εν λόγω άτομα είχαν μολυνθεί τον Σεπτέμβριο, εξήγησε στο Reuters ο Τζιοβάνι Απολόνε, ένας απο τους συγγραφείς της μελέτης.

«Αυτό είναι το βασικό εύρημα. Άτομα που δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα όχι μόνο βρέθηκαν θετικά μετά τα ορολογικά τεστ αλλά διαπιστώθηκε ότι είχαν και αντισώματα ικανά να σκοτώσουν τον ιό», τόνισε ο Απολόνε. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σημαίνει ότι ο νέος κορωνοϊός μπορεί να κυκλοφορεί πολύ καιρό μέσα σε έναν πληθυσμό με χαμηλό ποσοστό θνητότητας, προτού τελικά αυτό το ποσοστό αυξηθεί.

Ιταλοί ερευνητές είχαν πει στο Reuters τον περασμένο Μάρτιο ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2019 είχε καταγραφεί στη Λομβαρδία υψηλότερος από τον συνηθισμένο αριθμός περιστατικών σοβαρής πνευμονίας και γρίπης, και ότι αυτό μπορεί να υποδείκνυε ότι ο νέος κορωνοϊός κυκλοφορούσε στην περιοχή νωρίτερα απ’ ό,τι πιστευόταν.

protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .