Σάββατο, Νοεμβρίου 14

Γιουβαρλάκια!!!

Γιουβαρλάκια!!! ντυθοκαλά,ξέρετε...γαντάκια,κασκόλ,σκούφο,κτλ.....γιατί θα ξεπαγιάσουν έξω...μπρρρρρ.....Άσε που κυκλοφορούν οι ιώσεις και μας έχουν τσακίσει απίστευτα τον οργανισμό μας..σκέφτηκα λοιπόν να σας ετοιμάσω γιουβαρλάκια για να ζεσταθείτε και να πάρετε δυνάμεις!




Υλικά:
500γρ κιμά
1 1/2 λίτρα νερό ή 1 λίτρο νερό 1/2 ζωμό κοτόπουλο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ ρύζι
ένα ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 αβγό
1 ασπράδι
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 1/2 λίτρο νερό και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά εκτός το κρεμμύδι και το μισό σέλινο.Ζωμό κοτόπουλου δεν είχα και έτσι έβαλα 2 μικρά κομμάτια από κοτόπουλο που μου έφερε η μαμά μου από το χωριό,βάζουμε αλάτι και πιπέρι..



Αφήνουμε να βράσει η σούπα και όταν βράσει έχουμε ανακατέψει τον κιμά με το κρεμμύδι,το ρύζι και το υπόλοιπο σέλινο.,αλατοπιπερώνουμε,πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στη σούπα που βράζει.Ψήνουμε τη σούπα σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30'-40' λεπτά,κατεβάζουμε από τη φωτιά και έχουμε ετοιμάσει το αυγολέμονο.Κάνουμε την προεργασία για να έρθει το αβγολέμονο σε θερμοκρασία ίδια με της σούπας και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά!!
Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι.....




Ελπίζω να σας ζέστανα λιγάκι και να σας άνοιξα την όρεξη!
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .