Παρασκευή, Νοεμβρίου 13

Κορωνοϊός: Άρχισε η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στην Αθήνα

klinikiidio98
Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αθήνα, οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση κλινών νοσηλείας ασθενών με Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία σε περίπτωση που παρουσιαστεί «τσουνάμι» κρουσμάτων το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, άρχισε και η εφαρμογή του μοντέλου Θεσσαλονίκης, με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για τη μεταφορά ασθενών με άλλα νοσήματα από δημόσια νοσοκομεία ώστε να εκκενωθούν κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Ήδη έχουν αρχίσει οι διαβουλεύσεις με μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο για τον αριθμό κλινών που ζητείται να παραχωρηθούν, ενώ αναμένεται να γίνουν αντίστοιχες συζητήσεις και με άλλα κέντρα.

Όπως είναι γνωστό η «επίταξη» ιδιωτικών κλινικών ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη με βάση τις τιμές του ΕΟΠΥΥ και χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών, ενώ έχουν λυθεί και τα ζητήματα που αφορούν ιατρικές πράξεις γιατρών του ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές για την περίθαλψη των ασθενών που μεταφέρονται από τα Δημόσια Νοσοκομεία.


Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .