Παρασκευή, Νοεμβρίου 6

ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ «ΚΟΥΜΠΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΜΙΚΡΑ… ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ! – ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! – ΘΑ ΜΑΣ… ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΜΕ ΠΕΙΝΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Nuclear-winter

Καταιγισμός αμφισβήτησης των κυβερνητικών ανακοινώσεων ότι θα επιβάλλει καραντίνα 3 εβδομάδων είναι σε εξέλιξη από το πρωί. Όσοι έχουν λόγο για τον κορωνοϊό, ειδικοί, επιστήμονες, πολιτικοί κλπ., όταν ερωτώνται αν θα πάρει παράταση η καραντίνα, είναι απόλυτα σίγουροι ότι θα κρατήσει σε… βάθος χρόνου!  

Αυτό σημαίνει λουκέτα στην αγορά, ανεργία, πείνα και εξαθλίωση, ενώ η κατάθλιψη θα χτυπήσει «κόκκινο». Όλα αυτά μας οδηγούν σε νέα κοινωνική κατάρρευση, μετά από αυτή που προηγήθηκε στα δέκα χρόνια των μνημονίων.

Πλέον αποδεικνύεται ότι σχέδιο δεν υπάρχει ούτε στην κυβέρνηση αλλά ούτε και στις επιτροπές των επιστημόνων καθώς η χώρα προχωρά με βάση το «βλέποντας και κάνοντας». Αυτό τουλάχιστον ομολόγησε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, σχολιάζοντας την απόφαση για lockdown τριών εβδομάδων.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε παράταση του lockdown, μέσα στον Δεκέμβρη, δικαιώνοντας αυτούς που λένε ότι “θα μας αφήσουν 2-3 μέρες τα Χριστούγεννα” και συνέχισε λέγοντας «βλέποντας και κάνοντας», ενώ προσέθεσε ότι ο κορωνοϊός έγινε πιο… μεταδοτικός.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, τα αποτελέσματα της διασποράς μπορεί να φανούν την επόμενη βδομάδα, καθώς η αύξηση κρουσμάτων έχει να κάνει με το χρόνο επώασης. Μετά θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων. Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1.000. Επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1.

Βλέποντας και κάνοντας όμως θα πρέπει να συνεχίσουν και οι επιχειρηματίες που θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αυτοί που θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και αυτοί που θα μείνουν χωρίς δουλειά. Θα περίμενε κανείς κυβέρνηση και επιστήμονες να έχουν ένα λίγο πιο… σαφές σχέδιο. Γιατί το «καθήστε μέσα μέχρι να περάσει» δεν είναι λύση.

Στέλιος Πέτσας

Στο γενικό lockdown στο οποίο μπαίνει η Ελλάδα από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, προσπερνώντας πολύ επιφανειακά το γεγονός ότι μία μέρα πριν τις ανακοινώσεις είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι θα επιβληθεί καραντίνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε το μέτρο που ανακοινώθηκε πως θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού, υιοθετώντας την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενώ απάντησε και σε ερώτηση για το πότε θα μπορεί η χώρα να επιστρέψει στην προηγούμενη, προ-lockdown κατάσταση. Όπως σημείωσε, θα πρέπει να καταγράφονται γύρω στα 300-400 κρούσματα σε ημερήσια βάση, δηλαδή να κινούμαστε στα επίπεδα Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, έχει και το γεγονός ότι ο κ. Πέτσας είπε πως αν τα ημερήσια κρούσματα αυξηθούν κι άλλο, τότε δεν αποκλείεται το μέτρο του lockdown να παραταθεί! Αν δεν αυξηθούν βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην μειωθούν τόσο όσο ελπίζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, ώστε να λήξει η δεύτερη καραντίνα.

Νίκος Θωμαΐδης

Ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, ερωτηθείς πόσο μπορεί να κρατήσει το lockdown ήταν ξεκάθαρος: «Εγώ πιστεύω ότι το lockdown πρέπει να κρατήσει λίγο παραπάνω. Θα χρειαστούμε λίγες ημέρες παραπάνω και αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουμε γύρω στις 10 με 15 Δεκεμβρίου, Η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμα και αναμένεται σε 15 ημέρες. Έτσι, θα ανοίξουμε το τελευταίο 15νθημερο του Δεκεμβρίου ΑΝ όλα ακολουθηθούν πιστά».

Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανίστηκε αισιόδοξος, δε, ότι «το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης θα δουλέψει, δούλεψε όπου εφαρμόστηκε και θα παράγει αποτελέσματα». «Εκείνο που ισχύει είναι ότι κανονικότητα όπως τη γνωρίζαμε για τον Δεκέμβριο δεν θα υπάρξει. Τα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να είναι εκεί. Η βασική στόχευση είναι από 1η Δεκεμβρίιου να βγούμε σταδιακά. Στη συνέχεια θα αφήσουμε όσο αντέξουμε την πορεία και την αγορά να λειτουργήσει. Ελπίζω να υπάρξει υψηλό επίπεδο συνειδητοποίησης των μέτρων» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a0%ce%91%ce%a4%ce%97%ce%a3%ce%91%ce%9d-%ce%a4%ce%9f-%ce%9a%ce%9f%ce%a5%ce%9c%ce%a0%ce%99-%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%9f-%ce%9f%ce%9b%ce%9f%ce%9a%ce%91%ce%a5%ce%a4%ce%a9%ce%9c%ce%91/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .