Σάββατο, Νοεμβρίου 7

Οι «ψεκασμένοι» και οι «αποτυχημένοι» - Είναι η πρώτη φορά που τα «Γαλάζια Πρόβατα» δείχνουν να ξυπνάνε…

 

(Μέρος 3ο)

9 μήνες.

Ο πρώτος μαγικός αριθμός. Αν η πανδημία ήταν μητέρα, θα γεννούσε αυτές τις ημέρες (Φεβρουάριος-Οκτώβριος 2020). Τί μπορεί να φέρει στον κόσμο μια αρρώστια; Η «μητέρα του κακού» έχει αθροίσει μέχρι σήμερα 3 ακόμη «μαύρους αριθμούς» στον Πλανήτη Γη.

- 1,225,913 νεκρούς

- 48,136,225 επιβεβαιωμένα κρούσματα

- 429,414 νέα κρούσματα

Αυτά στο μέτωπο της δημόσιας υγείας. Γιατί έχει συνεισφέρει και σε αυτό της οικονομίας. Έχει «γεννήσει» 320.000.000 άνεργα «παιδιά». Μια ολόκληρη «ήπειρος» ανέργων, που ισούται σχεδόν με τον πληθυσμό των ΗΠΑ, ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μεγαλύτερος κατά 30% της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

-4,8% (ανοδική προς 5%) είναι η Παγκόσμια Ύφεση, ποσοστό ανάλογο της προπολεμικής Μεγάλης Ύφεσης του περασμένου αιώνα.

Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλοι -πολλοί- γκρίζοι «μαγικοί αριθμοί», για κάποιον που έχει εμμονή με τη στατιστική και την οικονομετρία.

Αν κάνουμε αναγωγή στην Πατρίδα μας, το «κοντέρ» του Covid-19 έχει «γράψει» μέχρι σήμερα:

- 673 θανάτους

- 46,892 επιβεβαιωμένα κρούσματα

- 2,646 νέα κρούσματα

Αυτά είναι τα «σκληρά» νούμερα. Υπάρχουν όμως μερικά ακόμη πιο επικίνδυνα. Οι πληγές που αφήνουν δεν είναι άμεσα κοστολογήσιμες, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερο κόστος. Θα αθροιστούν σε πολλαπλά και μη επουλώσιμα κακοφορμισμένα τραύματα, τις επιπτώσεις των οποίων θα μετράμε για μια ολόκληρη δεκαετία. Δυστυχώς για εμάς, η νέα γκρίζα και «Κοβιντιανή Δεκαετία» θα λειτουργήσει εκθετικά, αφού θα πατήσει επάνω στην ήδη επιβαρυμένη σαθρή «Μνημονιακή Δεκαετία».

Κάποια δείγματα της «Νέας Αντικανονικότητας» είναι ήδη ορατά. Αφορούν κοινωνικές επιπτώσεις, που ήδη αθροίζουν κόστη στην δημόσια και την ατομική υγεία, την ψυχολογική μας κατάσταση, στην καθημερινή μας ζωή, δυσβάσταχτα στις διαπροσωπικές σχέσεις μέσα στις ίδιες τις οικογένειές μας και βέβαια στις δουλειές μας (για όσους έχουν ακόμη).

Δυστυχώς, σαν τον «εχθρό» που είναι «αόρατος», «αόρατες», δηλαδή μη υλικές, μη μετρήσιμες με γυμνό μάτι, είναι και οι μεγαλύτερες απώλειες στους εργασιακούς χώρους. Οι μεγάλοι χαμένοι της μάχης αυτής στην κοινωνία είναι η συλλογική ψυχολογία -που έχει πέσει στα τάρταρα- και η ατομική αισιοδοξία, που βρίσκεται στο ναδίρ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (κύμα Ιουλίου-Αυγούστου) δηλώνει απαισιόδοξη. Τα αίτια είναι έκδηλα:

- 98% θεωρούν ότι η πανδημία θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για τη Χώρα.

- 93% βλέπει ως κακή την κατάσταση στην απασχόληση.

- 80% πιστεύουν ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις και σε προσωπικό επίπεδο.

- 77% βλέπουν τα πράγματα στην Ελλάδα να εξελίσσονται κακά.

- 55% θεωρούν ότι η κατάσταση του νοικοκυριού τους είναι κακή έως πολύ κακή.

Τα παραπάνω ποσοστά συνδυάζονται με ένα ακόμη πιο σοβαρό επακόλουθο, το δίδυμο αδελφάκι της απαισιοδοξίας: είναι η δυσπιστία. Δυσπιστία απέναντι στο κράτος και τους θεσμούς του, απέναντι στα ΜΜΕ, απέναντι σε οτιδήποτε συγκαταλέγουν οι πολίτες σε αυτό που ονομάζεται «Σύστημα». Στην εικόνα προστίθεται και ο πρώτος εξάδελφος της δυσπιστίας που είναι ο ανορθολογισμός. Και όταν επέρχεται η ένωση της δυσπιστίας και του ανορθολογισμού, το «πρόωρο τέκνο» τους -γι’ αυτό και «προβληματικό»- είναι η συνωμοσιολογία…

Τί επακολουθεί; Ο φόβος που είναι η κατάσταση στην οποία θέλει να μας έχει εγκλωβισμένους το «Σύστημα» ξεπερνιέται.

Γιατί;

Γιατί ακόμη και ο φόβος δεν κρατάει για πάντα. Και 9 μήνες είναι μια ολόκληρη ζωή. Το Σύστημα δεν άλλαξε την «κασέτα». Δεν κατασκεύασε νέο αφήγημα. «Παίζει» μόνο με τον αριθμό των κρουσμάτων και τα lockdowns.

Κάποια στιγμή ακόμη και τα δύσμοιρα τα «πρόβατα» ξυπνάνε! Και τότε τί ακολουθεί; Η αμφιβολία (για τα επιστημονικά δεδομένα), η άρνηση (τυφλής υπακοής στις κρατικές οδηγίες), η αντίδραση (σε ό,τι έρχεται «από πάνω» ως εντολή), ο ξεσηκωμός (εναντίον των πάντων). Τώρα βρισκόμαστε στην αρχή του 2ου σταδίου στην άρνηση. Σύντομα εντός 3μήνου ετοιμαστείτε για τα επόμενα…

Η άρνηση φουντώνει και το σύστημα φορτώνει… (εκατομμύρια)

(Μέρος 4ο)

Πριν λοιπόν συμπληρώσει 9 μήνες ο κορωνοϊός, αποφάσισαν να τον αντιμετωπίσουν με τον δικό τους -μη ορθολογικό τρόπο- 2.000.000 + συμπολίτες μας!

Πώς;

Πολύ απλά.

Αρνούμενοι ότι υπάρχει!

Οι «Αρνητές» στην Ελλάδα αποτελούν -ανάλογα με τη μέτρηση- από το 17% (Metron Analysis) έως το 20% του συνολικού πληθυσμού. Απλά σκεφθείτε που θα είχαν φθάσει τα ποσοστά, αν δεν είχε δείξει τα δόντια του και το δεύτερο κύμα του Covid-19… [Ως «αρνητές» ορίζουμε αυτούς που θεωρούν πως «ο ιός είναι σαν μια απλή γρίπη». Οι «απόλυτοι αρνητές» του «δεν υπάρχει καθόλου» είναι περίπου 2% (1,7%). Σε απόλυτους αριθμούς 220.000 άνθρωποι, δηλαδή μια Λάρισα, σύμφωνα με την MRB].

Θέλετε να ακούσετε ένα ακόμη χειρότερο νέο;

Ο ιός υπάρχει;

Βεβαίως! Μεταλλάσσεται και σκοτώνει.

Δηλαδή, ο «ίδιος» δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης. Αντίθετα σκοτώνει … όποιον τον υποτιμά. Και ταυτόχρονα, εξοντώνει μακροπρόθεσμα. Δηλαδή λαμβάνει υπερβολικά, γενικά και μη στοχευμένα μέτρα (κατά χρόνο, τόπο, ηλιακή ομάδα, επαγγελματική δραστηριότητα, κ.λπ.).

Τα ψήγματα αμφισβήτησης που συναντούσαμε την Άνοιξη ήδη μετατράπηκαν σε σοβαρές αμφιβολίες το Καλοκαίρι και διογκώνονται όσο περνάει ο καιρός, βγαίνοντας από το σχετικά ήπιο Φθινόπωρο, οδηγούμενοι στον βαρύ όπως προβλέπεται χειμώνα.

Κοντά στο 50%, (46%) δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες ή 5.500.000 συμπολίτες μας, θεωρούν πως ο ιός είναι «κατασκεύασμα κινεζικών εργαστηρίων ως ασύμμετρο βιολογικό όπλο σε έναν ακήρυχτο παγκόσμιο πόλεμο», ή «μια σκηνοθετημένη υπερβολή από διεθνή κέντρα εξουσίας» (τύπου Λέσχη Bilderberg και Νταβός), που έχουν ως υποχθόνια αποστολή τους να καθυποτάξουν τους λαούς όλου του κόσμου. Γιατί; Για να εγκαταστήσουν όσο πιο ανώδυνα (χωρίς κανονικό πόλεμο με όπλα, αλλά βιολογικό πόλεμο με ιούς) για τους πολύ-πολύ λίγους υπερκεφαλαιοκράτες (Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος, κ.ά.) και χωρίς αντιδράσεις από τους πολλούς (όλους εμάς τα πειθήνια «καναπεδάτα προβατάκια», ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας) μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Σύμφωνα με την απόλυτα αξιόπιστη έρευνα του Johns Hopkins University (το οποίο επιμελείται και το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο εξάπλωσης του Covid-19), η Ελλάδα βρίσκεται στην 2η -μάλλον μη τιμητική- θέση της παγκόσμιας κατάταξης [πίσω μόνο από τη Νιγηρία που προηγείται -προς το παρόν; - με 59% και μπροστά από τη Νότια Αφρική και το Μεξικό], σε ποσοστό ανθρώπων που θεωρούν ότι ο «απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται σκόπιμα ως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα»! Εμπεδωμένη λοιπόν η αμφιβολία, παρά τις άοκνες προσπάθειες του Συστήματος.

Όλοι αυτοί λοιπόν αποτελούν -σύμφωνα και με το τελευταίο διάγγελμα-συνέντευξη του Πρωθυπουργού μας- τους «λίγους ψεκασμένους».

Βέβαια, 5.500.000 εκατομμύρια Έλληνες δεν τα λες και «λίγα»: είναι το άθροισμα όσων ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ 25 και ΚΚΕ μαζί. Είναι για την ακρίβεια μέγεθος ισόποσο με το σύνολο του εκλογικού σώματος της «Μνημονιακής Δεκαετίας». Μπράβο για την επιτυχία του στο Σύστημα!

Κλείνοντας ας μας επιτραπεί μια κάπως πιο σκληρή προσέγγιση: η ελληνική κοινωνία ευρισκόμενη στο σύνορο Δύσης – Ανατολής και Αφρικής, επιδεικνύει πολλές φορές τριτοκοσμικές συμπεριφορές (αυτά θα λέει ο ΣΚΑΙ για τους ψεκασμένους). Τί θα πουν όμως οι «Καθημερινάκηδες» για την Κυβέρνηση -που παρά την μονοθεματική κουρτίνα τρομολαγνίας ενημέρωσης- δεν έχει καταφέρει να «νουθετήσει» τα γαλάζια πρόβατα;

Μήπως οι αυτοκομπαζόμενοι ως «Άριστοι», είναι τελικά χειρότεροι από τους μη χειραγωγούμενους «ψεκασμένους»; Μήπως τελικά μείνουν μετεξεταστέοι από τους Αμερικανούς και Γερμανούς επιθεωρητές της κοβιντιανής αφρικανικής επικοινωνίας;

Ποιοί είναι λοιπόν οι «ψεκασμένοι» και ποιοί οι «Αποτυχημένοι»; Αυτοί που δεν «νοούν» ή αυτοί που δεν «επικοινωνούν»; Οι πρώτοι πήγαν εξατάξιο Δημοτικό στα χωριά τους και άντε -ας δεχθούμε- πως δεν καταλαβαίνουν. Ο δεύτεροι που ήρθαν από τη Google για να μας σώσουν, γιατί δεν γίνονται ούτε κατανοητοί, ούτε πιστευτοί;

Οι «ψεκασμένοι» και οι «αποτυχημένοι» -  
Είναι η πρώτη φορά που τα «Γαλάζια Πρόβατα» δείχνουν να ξυπνάνε… 390245 photo

ΥΓ. Για την επιστημονική τους ακεραιότητα και για την κατευθυνόμενη ή μη ενημέρωση πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα «σπάσει» και θα μιλήσει ο ίδιος ο θεοποιημένος από τα συστημικά ΜΜΕ Σωτήρης Τσιόδρας… Και τότε θα δω αν οι σημερινοί υμνητές του θα υποχρεωθούν να χαρακτηρίσουν και τον Πρώτο Λοιμωξιολόγο/Επιδημιολόγο της Χώρας «ψεκασμένο»…

Νίκος Καραχάλιος

Πρόεδρος FORUM2020.GR


πηγή


http://aggaleto.blogspot.com/2020/11/blog-post_67.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .