Παρασκευή, Νοεμβρίου 13

Σχεδιάζεται κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από Δευτέρα

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ - ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σχεδιάζεται κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από Δευτέρα

Με τη διαπίστωση μεγάλου αριθμού μετακινήσεων με εικόνες ακόμα και με μποτιλιαρίσματα σε ώρες αιχμής αλλά και όχι μόνο, καθώς και μετά από τα πολλαπλά αδιέξοδα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων την τελευταία εβδομάδα, η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζεται τελικά και στο κλείσιμο των δημοτικών από Δευτέρα, σε μία ύστατη προσπάθεια περιορισμού των μετακινήσεων των γονέων.

Από την άλλη διαπιστώθηκε σοβαρή δυσλειτουργία κυρίως στα δημοτικά δημόσιας εκπαίδευσης, όπου οι δικαιολογημένες και επιβεβλημένες απουσίες εκπαιδευτικών αλλά και δασκάλων ειδικοτήτων προκάλεσαν κενά στη λειτουργία των τάξεων που δεν αναπληρώνονται από αποστολές αναπληρωματικών εκπαιδευτικών από το υπουργείο. Το σύνολο όλων αυτών των προβλημάτων οδηγεί την κυβέρνηση στο προφανές, ότι δηλαδή χωρίς συντονισμό, οργάνωση και πειθαρχία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Από την άλλη, όπως διαπιστώθηκε και σε άλλες δραστηριότητες, οι μετακινήσεις των γονέων με το δικαιολογητικό της μεταφοράς των παιδιών τους προς και από το σχολείο προκάλεσε δυσανάλογη κυκλοφορία οχημάτων και ατόμων στα αστικά κέντρα. Αυτό έχει να κάνει με τα πολλαπλά κρούσματα απειθαρχίας τα οποία παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες γενικότερα τόσο στη βόρεια Ελλάδα όσο και στην Αττική.

Κικίλιας: Πολύ σοβαρή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Στην αποκάλυψη ότι σήμερα θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον Alpha 98,9, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σήμερα θα υπάρξουν αποφάσεις για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι αυτά θα αφορούν κυρίως στη λειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ανήσυχος από όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι εκπονήθηκε ένα έκτακτο πλάνο προκειμένου να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν. «Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει. Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα. Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 ημέρες. Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες, και έχουμε άλλες 100, όταν όλη η βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και κατά 30% από γύρω περιοχές» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη συμπρωτεύουσα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι στο τραπέζι και, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η διυπουργική μαζί με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσει, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Αφήνω τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το συντομότερο πρέπει να μειωθούν οι δείκτες. Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και όλοι να αναλογιστούν πόσοι μπαίνουν σε κίνδυνο».

Αναφορικά με το πότε θα μπορέσουν οι Αρχές να προχωρήσουν σε άρση του lokcdown, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι αυτό θα γίνει «ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη συμμόρφωση των πολιτών, αλλά και ανάλογα με την επιθετικότητα του ιού».

Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε και το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη έξω από τη ΜΕΘ του «Σωτηρία» χωρίς μάσκα λέγοντας: «Αυτό που είδα στο βίντεο ήταν ο κ. Πολάκης έξω από τη ΜΕΘ χωρίς μάσκα. Έμαθα ότι και στον διάδρομο μέσα ήταν χωρίς μάσκα. Το διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Βουλής και ο διοικητής του "Σωτηρία" και νοσηλευτές ότι λειτουργούν κανονικά και οι 50 κλίνες ΜΕΘ. Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω έναν πρώην συνάδελφο γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά και ο καθένας κρίνει αυτά που λέει ο πολιτικός στη δημόσια σφαίρα. Οι 50 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν κανονικά και νοσηλεύουν συνανθρώπους μας».

https://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .