Δευτέρα, Νοεμβρίου 9

Έδωσαν “ρέστα” όλοι οι “φιλάνθρωποι” μεγιστάνες μετά την εκλογή Μπάιντεν – Η απίστευτη χαρά του Τζεφ Μπέζος, του Μπιλ Γκέιτς και άλλων δισεκατομμυριούχων

Φίλοι του Μπάιντεν οι κοσμοκράτορες

billionaires_-_ma_bezos_buffet_gates_arnault

Οι «μεγιστάνες» της Silicon Valley έσπευσαν να συγχαρούν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και την πρώτη εκλεγμένη αφροαμερικανή Αντιπρόεδρο Kamala Harris μετά την ιστορική νίκη τους στις προεδρικές εκλογές το περασμένο Σάββατο.

Ο ισχυρός άνδρας της Amazon, Τζεφ Μπέζος, γιόρτασε τη νίκη του Μπάιντεν και της Χάρις με μια ανάρτηση στο Instagram, στην οποία αναφέρει για το εκλογικό αποτέλεσμα ότι «η ενότητα, η ενσυναίσθηση και η αξιοπρέπεια δεν είναι χαρακτηριστικά μιας περασμένης εποχής»

Ο Μπέζος είχε μια δύσκολη σχέση με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ καθ ‘όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, με τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου να έχει επανειλημμένα επίκρινει τον Μπέζο, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και ιδιοκτήτης της «The Washington Post», το φορολογικό μητρώο της Amazon και τη σχέση του με την Ταχυδρομική Υπηρεσία.

Ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος υπήρξε πολέμιος της κακής διαχείρισης του Τραμπ για την αναχαίτιση της πανδημίας, δήλωσε ότι ανυπομονούσε να «συνεργαστεί με τη νέα διοίκηση και τους ηγέτες και των δύο πλευρών στο Κογκρέσο για να τεθεί υπό έλεγχο η επέλαση της πανδημίας».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Microsoft, Μπράντ Σμιθ, έγραψε στο Facebook συγχαίροντας τον Μπάιντεν και τον Χάρις, ζητώντας ταυτόχρονα ενότητα σε όλη τη χώρα. «Αν θέλουμε να προχωρήσουμε ως έθνος, πρέπει να χτίσουμε νέες γέφυρες για να καλύψουμε τα κενά που μας χωρίζουν».
Στη «ναυαρχίδα» των social media, το Facebook δεν δίστασαν να συγχαρούν τον Τζο Μπάιντεν η Σέριλ Σάντμπεργκ, διευθύντρια του ομίλου αλλά και η Πρισίλα Τσαν, σύζυγο του ιδρυτή και διευθύντρια του ιδρύματος Ζούκερμπεργκ, τονίζοντας αμφότερες την εντυπωσιακή νίκη της Καμάλα Χάρις, γεγονός που την καθιστά την πρώτη γυναίκα αφρικανικής καταγωγής και την πρώτη με καταγωγή από τη Νότια Ασία που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος.

«Ύστερα από λίγες μέρες, είναι βέβαιο ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος μας – και για πρώτη φορά μετά από 231 χρόνια, ο επόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι μια γυναίκα αφρικανικής και νοτιοασιατικής καταγωγής, κόρη των μεταναστών», έγραψε σε ανάρτηση της στο Facebook η Σαντμπεργκ. «Είναι η στιγμή που η Αμερική κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τη δημιουργία μιας κυβέρνησης που αντικατοπτρίζει τη διαφορετικότητα. Σήμερα είναι μια από αυτές τις μέρες».

Ταυτοχρόνως, η Λόρενς Πάουελ Τζομπς, ιδρυτής της Emerson Collective και χήρα του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, γιόρτασε επίσης τη νίκη του Μπάιντεν και της Χάρις με ένα tweet, σημειώνοντας ότι η νίκη της αντιπροέδρου αντιπροσωπεύει μια «γυάλινη οροφή που γκρεμίστηκε μια για πάντα».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Τσακ Ρόμπινς,σε ανάρτηση του στο Twitter, δήλωσε ότι η εταιρεία ευθυγραμμίζεται με την πεποίθηση των Μπάιντεν και Χάρις ότι πρέπει να οικοδομήσουμε ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς για όλους.

makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .