Τετάρτη, Νοεμβρίου 11

Η Ελλάδα το «παλεύει» να βγεί πρωταθλήτρια στην φτώχεια στην ΕΕ!

Η Ελλάδα το «παλεύει» να βγεί πρωταθλήτρια στην φτώχεια στην ΕΕ!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης

Το «θαμμένο» πρόβλημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που βιώνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρωπαίοι, φέρνει, με επείγουσα, γραπτή του, ερώτηση στην Κομισιόν ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής της Ομάδας των Σοσιαλιστών Mihai Tudose, ζητώντας την λήψη επειγόντων μέτρων!

Επικαλούμενος την έκθεση της Eurostat, που κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου 2020, ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής τονίζει ότι, περίπου το ένα πέμπτο των ευρωπαίων πολιτών, δηλαδή 92,4 εκατομμύρια άνθρωποι, αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού

ακόμη και πριν από την πανδημία.

Ο μέσος όρος για την Ευρώπη ήταν 21,1%, με ποσοστά σε επίπεδο κρατών μελών που κυμαίνονται από 12,5% στην Τσεχική Δημοκρατία και 14,4% στη Σλοβενία, έως 30% στην Ελλάδα, 31,2% στη Ρουμανία και 32,5% στη Βουλγαρία.

Όπως δε υποστηρίζει, τα συγκεντρωτικά δεδομένα για το 2019 , παρέχουν έναν πολύτιμο δείκτη για τη μέτρηση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας, δεδομένου ότι αυτό ήταν το σημείο εκκίνησης για την τρέχουσα καταστροφή.

Επομένως, συμπληρώνει, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτό ως πρωταρχικό ζήτημα, όσον αφορά τη διάθεση χρηματοδότησης της ΕΕ για οικονομική στήριξη και ανάκαμψη στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Δυστυχώς, καταλήγει στην ερώτηση του ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής, υπάρχουν πολλά σημάδια ότι, μεσούσης της πανδημίας, η φτώχεια έχει γίνει ακόμη πιο διαδεδομένη, με πολλούς από τους συμπολίτες μας να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να ανταποκρίνονται στις καθημερινές τους ανάγκες και να χρειάζονται επειγόντως βοήθεια από την ΕΕ!

Το ερώτημα του εύλογο και λιτό: «Υπό το πρίσμα αυτό, ποια επείγοντα μέτρα προβλέπει η κομισιόν για την παροχή συγκεκριμένης βοήθειας στους ευρωπαίους πολίτες που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό;»

 https://www.zougla.gr/greece/article/i-elada-to-palevi-na-vgi-prota8litria-stin-ftoxia-stin-e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .