Παρασκευή, Νοεμβρίου 20

Αποκάλυψη Ομπάμα! Η Μέρκελ με τον Σαρκοζί μας κατέστρεψαν για να σώσουν τις τράπεζές τους

 Γερμανία και Γαλλία επέβαλαν σκληρή λιτότητα

Έφτασε η ώρα να αρχίσει η συζήτηση και να αποκαλυφθεί επιτέλους η αλήθεια για τα καταστροφικά Μνημόνια, που το σύστημα προσπαθεί εδώ και μία δεκαετία να κρύψει από τον ελληνικό λαό και μαζί να κρύψει και τις ευθύνες όσων μάς οδήγησαν στον γκρεμό. Και είναι μια ευκαιρία το βιβλίο του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα «Γη της Επαγγελίας» να γίνει η αφορμή για να γραφτεί η Ιστορία στις σωστές της διαστάσεις

και να δικαιωθούν όλοι αυτοί που έδωσαν αγώνες κατά των Μνημονίων και επέμεναν, από την πρώτη στιγμή, ότι η Γαλλία και η Γερμανία ευθύνονται για την ελληνική χρεοκοπία.

Οι αποκαλύψεις Ομπάμα δικαιώνουν και τη «δημοκρατία», που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι η επιλογή της Γερμανίας και της Γαλλίας να επιβάλουν σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα «ισοδυναμούσε με τη διάσωση των δικών τους τραπεζών και βιομηχανιών. Ολα όσα αποκαλύπτει δηλαδή ο Ομπάμα στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και αναδείχτηκε από την εφημερίδα «Εστία».

Συγκεκριμένα, γράφει η «Εστία»: «Ο Ομπάμα περιγράφει μια ανίκανη – ολιγωρούσα ευρωπαϊκή ηγεσία να διαχειριστεί την κρίση, η οποία μάλιστα του έκανε “γκριμάτσες” ότι προτείνει πράγματα “απρεπή” όταν της ζητούσε μείωση φόρων και αύξηση δαπανών (Μέρκελ). Ο Ομπάμα αποκαλύπτει ότι δεν ήταν ποτέ επιλογή της Καγκελλαρίου η ελληνική χρεωκοπία, απλώς -προσθέτουμε εμείς- άφηνε τον Σόιμπλε να εκβιάζει ανύποπτους Ελληνες πρωθυπουργούς και Υπουργούς Οικονομικών.

Ο Ομπάμα υπογραμμίζει ότι για την ελληνική κρίση χρέους ευθύνονται και οι αγορές, οι οποίες δάνειζαν μια χώρα με γνωστά οικονομικά προβλήματα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά και οι ευρωπαϊκές τράπεζες, γαλλικές και γερμανικές, καθώς όπως παρατηρεί εμφατικώς “μεγάλο μέρος του συσσωρευμένου χρέους των Ελλήνων είχε πάει για την αγορά γερμανικών και γαλλικών εξαγώγιμων προϊόντων”. Ο Ομπάμα αποκαλύπτει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας απαιτούσαν από την αρχή το PSI το “υποχρεωτικό κούρεμα των ομολογιούχων” για να έχει πρόσβαση η Ελλάς στο Ταμείο Διασώσεως, απορρίπτοντας, προσθέτουμε εμείς, το κούρεμα του χρέους που διακατείχαν τα τραπεζικά τους ιδρύματα».

Είναι συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για την περίοδο των Μνημονίων, πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα σε αυτά και ότι κανείς από τους συμμάχους μας δεν υπολόγισε τον ελληνικό λαό, που μάτωσε, και τη χώρα, που καταστράφηκε, για να μη χάσουν Γερμανοί και Γάλλοι. Οπως γράφει ο Ομπάμα στο βιβλίο του: «Παρατήρησα ότι (Μέρκελ και Σαρκοζί) σπανίως ανέφεραν το γεγονός ότι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδος ή ότι μεγάλο μέρος του συσσωρευμένου χρέους των Ελλήνων είχε πάει για την αγορά γερμανικών και γαλλικών εξαγώγιμων προϊόντων -γεγονότα που θα μπορούσαν να καταστήσουν σαφές στους ψηφοφόρους τους, γιατί η διάσωσις των Ελλήνων από τη χρεοκοπία ισοδυναμούσε με τη διάσωση των δικών τους τραπεζών. Ίσως φοβόντουσαν ότι η παραδοχή αυτή θα έστρεφε την προσοχή των ψηφοφόρων από τις αποτυχίες των διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων στις αποτυχίες των Γάλλων και των Γερμανών αξιωματούχων που είχαν επιφορτισθεί με την ευθύνη της εποπτείας των τραπεζών».

Οι αποκαλύψεις του Ομπάμα, όπως αναφέρονται στο ρεπορτάζ της «Εστίας», λύνουν πολλές απορίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: «Και το “ωραιότερο” που σημειώνει: Το φυτίλι της κρίσεως το άναψε η εσπευσμένη ανακοίνωσις, πριν κλείσει ο προϋπολογισμός του 2009, του ελλείμματος από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Την ώρα που άλλοι έκρυβαν τα προβλήματά τους, όπως οι Ιρλανδοί για τις τράπεζές τους, για να μην είναι οι πρώτοι που θα υπαχθούν στη διεθνή οικονομική κηδεμονία, εμείς τρέχαμε να ανακοινώσουμε φουσκωμένα ελλείμματα».

Τι γράφει ο Ομπάμα για τους Ιρλανδούς και τι για εμάς; Για τους Ιρλανδούς και τους Ευρωπαίους γενικότερα σημειώνει: «Σχεδόν όλο το 2009 ο Τιμ Γκάιτνερ και εγώ προτρέπαμε τους Ευρωπαίους να δράσουν πιο αποφασιστικά για την ανάταξη των οικονομιών τους. Τους συμβουλεύαμε να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα των τραπεζών τους μια και καλή (τα stress tests που είχαν εφαρμόσει οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. ήταν τόσο άρπα κόλλα, που κάποιες ιρλανδικές τράπεζες χρειάστηκαν κρατική διάσωση λίγους μόνο μήνες αφού τα είχαν περάσει με επιτυχία). Πιέζαμε τις χώρες της Ε.Ε. που είχαν πιο υγιή δημοσιονομικά να εφαρμόσουν πολιτικές τονώσεως σαν τις δικές μας, προκειμένου να δώσουν ώθηση στις επενδύσεις και να αυξήσουν την καταναλωτική συζήτηση σε όλη την Ηπειρο».

Δυστυχώς όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν είπε την αλήθεια, αφήνοντας την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Το γράφει καθαρά ο Ομπάμα στο βιβλίο του: «Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος δεν ήταν τίποτα καινούργιο. Επί δεκαετίες η χώρα μαστιζόταν από χαμηλή παραγωγικότητα, έναν διογκωμένο αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα, μαζική φοροδιαφυγή και μη βιώσιμες συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις.

Παρ’ όλα αυτά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 οι διεθνείς χρηματαγορές χρηματοδοτούσαν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ τα διαρκώς αυξανόμενα ελλείμματα της Ελλάδος».

Δικαίωση της «δημοκρατίας»

Η «δημοκρατία» έχει δικαιωθεί απολύτως σε όλα όσα υποστήριζε επί δέκα χρόνια για τα Μνημόνια. Κόντρα σε όλους και στην ισοπέδωση του «μαζί τα φάγαμε». Κι ας άργησε αρκετά χρόνια αυτή η δικαίωση. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα, επιβεβαιώνοντας κι αυτός ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε δεμένη χειροπόδαρα στην καταστροφή εξαιτίας της τιμωρητικής τακτικής (κυρίως) των Γερμανών και των εγκληματικών λαθών του μοιραίου Γιώργου Παπανδρέου, πιθανότατα με τις «ευλογίες» ξένων.

Έπειτα από τη «μετάνοια» του Τόμσεν, την παραδοχή των λανθασμένων πολλαπλασιαστών του ΔΝΤ, τη συγγνώμη των κορυφαίων Ευρωπαίων παραγόντων εκείνης της εποχής, τις… τύψεις της Λαγκάρντ, ήρθε και ο αμερικανικός παράγων να πιστοποιήσει ότι τα Μνημόνια ήταν μια αχρείαστη, καταστροφική «συνταγή» με ιδιοτελείς σκοπούς.

Οι μόνοι που δεν αναγνώρισαν ακόμα το λάθος τους και εξακολουθούν να μας βασανίζουν (με άλλους τρόπους) είναι φυσικά οι Γερμανοί. Οι δυνάστες Μέρκελ και Σόιμπλε σιωπούν, απολαμβάνοντας τα κεκτημένα των εγκλημάτων τους μέσω της αποικιοποίησης της Ελλάδας και της πλήρους υποταγής της στο γερμανικό άρμα.

Ουδείς τιμωρήθηκε για την ελληνική καταστροφή, που πιστοποιεί πλέον και ο Ομπάμα. Ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Οι δράστες αυτής της εθνικής τραγωδίας κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα παριστάνουν τους «αδικημένους» που πολέμησε ο… λαϊκισμός. Τέτοιο θράσος! Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση, έστω και καθυστερημένα, η Δικαιοσύνη;

Δημήτρης Ριζούλης

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .