Τρίτη, Νοεμβρίου 10

Το εμβόλιο της Pfizer φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις οκτώ μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

Εμβόλιοperiodista.gr/

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από το εμβόλιο κατά του Covid-19 που αναπτύσσουν η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική Biontech.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι «αποτελεσματικό κατά 90%», ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσον της Φάσης 3, καθώς η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

Αυτό σημαίνει ότι στην μελέτη με την συμμετοχή εθελοντών, το εμβόλιο έχει αποτρέψει περισσότερο από το 90% των μολύνσεων, όπως αναφέρει το Bloomberg χαρακτηρίζοντας την είδηση ως την πιο ενθαρρυντική επιστημονική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στη μάχη

κατά του κορωνοϊού.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

Οκτώ μήνες μετά την χειρότερη υγειονομική κρίση του αιώνα, αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ανοίγουν τον δρόμο για τις εταιρείες ώστε να ζητήσουν έγκριση έκτακτης χρήσης από τις αρμόδιες αρχές, αναφέρει το πρακτορείο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η περαιτέρω έρευνα δείξει πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.

«Αυτά είναι τα καλύτερα νέα που θα μπορούσαμε να ακούσουμε», δήλωσε ο Ουίλιαμ Γκρούμπερ, αντιπρόεδρος της Pfizer για τις κλινικές έρευνες των εμβολίων και την ανάπτυξή τους. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκιούρ Σαχίν, στάθηκε στο εντυπωσιακό ποσοστό αποτελεσματικόκτητας, καθώς τα πρώτα εμβόλια αναμενόταν να έχουν αποτελεσματικότητα 60-70%.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να ελεχθεί, πρόσθεσε ο Σαχίν. «Πρόκειται για μια νίκη της επιστήμης», πρόσθεσε.

«Παρόλα αυτά, τα δεδομένα έχουν όρια. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμες λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Δεν είναι επίσης γνωστό πόσο καλά λειτουργεί σε βασικές υποομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι. Αυτές οι αναλύσεις δεν έχουν διεξαχθεί. Και δεν είναι γνωστό εάν το εμβόλιο προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες, καθώς κανένας από τους συμμετέχοντες με Covid-19 σε αυτόν τον γύρο ανάλυσης δεν νόσησε σοβαρά», πρόσθεσε ο Γκρούμπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .