Δευτέρα, Νοεμβρίου 2

Sean Connery: Έφυγε από τη ζωή στα 90 του ο θρυλικός James Bond

Sean Connery: Έφυγε από τη ζωή στα 90 του ο θρυλικός James Bond

Την τελευταία του πνοή στα 90 του χρόνια άφησε ο θρυλικός James Bond, Sean Connery σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του αλλά και στους θαυμαστές του σε όλον τον κόσμο.

Ο εμβληματικός ηθοποιός ήταν από τους πιο αγαπημένους James Bond της μεγάλης οθόνης και έκανε τον πράκτορα 007 διάσημο σε όλο τον πλανήτη. To 2000 η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε τον τίτλο του σερ!

 

Στην πολυετή καριέρα του έχει πάρει βραβείο Όσκαρ, δυο βραβεία Βafta και 3 Χρυσές σφαίρες! Ο Thomas Sean Connery είχε γεννηθεί στις 25 Αυγούστου 1930 στη Σκωτία.

Πρώτα χρόνια

Ο Connery γεννήθηκε στο Φάουντενμπριτζ (Fountainbridge) στο Εδιμβούργο. Είναι γιος της Euphemia "Effie" McBain (πατρ. McLean), καθαρίστριας, και του Τζόζεφ Κόνερι, εργάτη σε εργοστάσιο και οδηγού φορτηγού. Ο πατέρας του ήταν Καθολικός με ιρλανδο-σκωτική καταγωγή, ενώ η μητέρα του ήταν Σκωτσέζα Προτεστάντισσα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον αποκαλούσαν Σον, το μεσαίο του όνομα, πολύ πριν γίνει ηθοποιός.

Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φερέτρων και μπόντι μπίλντερ.

Η εντυπωσιακή άνοδος του Connery έγινε με τον ρόλο του μυστικού πράκτορα James Bond. Συνολικά πήρε μέρος σε επτά ταινίες Bond. Οι έξι ήταν παραγωγής της EON και μία ήταν ανεπίσημη αναπαραγωγή του Thunderball από την Warner Bros.

 Οι ταινίες αυτές είναι:

•    Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007, εναντίον Δόκτορος Νο (Dr No., 1962)
•    Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία με αγάπη (From Russia with love, 1963)
•    Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου (Goldfinger, 1964)
•    Επιχείρηση Κεραυνός (Thunderball, 1965)
•    Ζεις μονάχα δυο φορές (You only live twice, 1967)
•    Τα Διαμάντια είναι παντοτινά (Diamonds are forever, 1971)
•    Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ (Never say never again, 1983) (ανεπίσημη)

Ο εντυπωσιακός αλλά και αεικίνητος, «αεράτος», ηθοποιός πρωτοανακαλύφθηκε από τους Χάρι Σάλτζμαν και Άλμπερτ Μπρόκολι, μετά την άρνηση άλλων υποψήφιων ηθοποιών για το ρόλο του Bond, μεταξύ των οποίων ο Ντέιβιντ Νίβεν (ο οποίος αργότερα έπαιξε τον Μποντ στην παρωδία του 1967 Casino Royale), ο Κάρι Γκραντ και ο Τζέιμς Μέισον. Ο χαμηλός προϋπολογισμός ανάγκασε τους παραγωγούς να προσλάβουν έναν άγνωστο ηθοποιό.
Ο συγγραφέας του James Bond, Ίαν Φλέμινγκ, δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του ηθοποιού για την ενσάρκωση του ήρωά του, καθώς θεωρούσε ότι λόγω της φυσικής του διάπλασης και του παρουσιαστικού του δεν θα φαινόταν τόσο εκλεπτυσμένος. Ωστόσο, άλλαξε γνώμη μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, James Bond εναντίον Δρος Νο, και εντυπωσιάστηκε τόσο που εμπνεύστηκε μια σκωτοελβετική καταγωγή για τον Bond που ξεπηδούσε από τις σελίδες των επόμενων μυθιστορημάτων του.

Η ερμηνεία του Κόνερι ως Bond και το στυλ που προσέδωσε στο χαρακτήρα αυτό οφείλεται στην καθοδήγηση του σκηνοθέτη των ταινιών Τέρενς Γιανγκ, ο οποίος τον πήρε υπό την προστασία του και «εξευγένισε» το φυσικό παρουσιαστικό του.


Με πληροφορίες από wikipedia

Καλό Ταξίδι.

 

 .govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .