Κυριακή, Ιανουαρίου 3

Η Κατίνα του ΚΚ(εσ) αφού εξαφάνισε την Ελληνική Σημαία από το γραφείο της και κατέβασε τα καριοφίλια του 1821, χθες διέταξε να μην γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, για πρώτη φορά σε δοξολογία για την Πρωτοχρονιά. Οι αξιωματικοί που την συνοδεύουν δεν αντέδρασαν καθόλου. ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: «ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΝΟ».

Η Κατίνα Σακελλαροπούλου του Κούλη: "Ο εθνοκεντρισμός οδηγεί σε ανελευθερία".

 Πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ σήμερα η αποκάλυψη του ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ για την απαγόρευση του Εθνικού Ύμνου  από την ΠτΔ

 Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΤΙΝΑ ΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
Μόλις μπήκε το 2021 η Κατίνα έκανε δύο κινήσεις σε συνεννόηση προφανώς με τον άπατρι Κούλη:

Α. κατέβασε τα καριοφίλια του 1821 από το γραφείο της.
Β. έδωσε διαταγή να μην γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Οι αξιωματικοί υπάκουσαν. Άλλωστε μόνο για δεξιώσεις και φιλιππινέζες λαθρομεταναστών είναι ικανοί.
Οι εορταστικές εθιμοτυπίες και εκδηλώσεις έχουν ένα συγκεκριμένο τυπικό, που αναγράφεται σε συγκεκριμένο κανονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και σχετικές Πάγιες Διαταγές.
Όλα περιγράφονται με λεπτομέρεια.


Στην συγκεκριμένη περίπτωση, που τα τιμώμενα πρόσωπα θα ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.
Όχι μόνο λοιπόν, διέταξαν (Προεδρία και Πρωθυπουργός) να μην παιανίσει ο Εθνικός Ύμνος, αλλά οι κατάπτυστοι διέταξαν και το ΓΕΕΘΑ να βγάλει ανακοίνωση για να τους καλύψει.
ΑΚΟΜΗ:
Πώς έγινε η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με 100 άτομα σε ένα μικρό στούντιο, χωρίς μάσκες και χωρίς να είναι συγγενείς;

Στην Κύπρο το 1974 ένας αξιωματικός τόσκασε από την μάχη και κρύφτηκε. Δικαιολογήθηκε: «εγώ τουλάχιστον έμεινα ζωντανός».
Αυτόν τον «άνθρωπο» η Ν.Δ. και το Κλεφτοπασόκ τον προβίβασαν αργότερα σε στρατηγό.

 «Ένας Έλληνας στρατιώτης ίσον με δέκα τούρκους στρατιώτες.
Δέκα έλληνες αξιωματικοί ίσον ένας τούρκος αξιωματικός»;

Οι αξιωματικοί  που  συνόδευαν  την  Κατίνα  του  ΚΚ(εσ)  δεν  αντέδρασαν  καθόλου.  Φαντάζεστε  Σπαρτιάτες  Αξιωματικούς  να  συνοδεύουν  ένα  αρχηγό  τους  και αυτός  να  διαπράξει  ιεροσυλία  εναντίον  της  Ιεράς  Σπάρτης  πως  θα  αντιδρούσαν  άμεσα... Σήμερα  όμως  έχουμε  αξιωματικούς  ρωμιούς  φιλιππινέζες.

 

Ούτε τον Εθνικό ύμνο δεν θέλησε να ακούσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Οργή για την εμφάνιση της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου παρευρέθηκε στη δοξολογία για το νέο έτος.

Τι γράφει η εφημερίδα «Εστία»:

Διαβάσαμε την αποκάλυψη στο εκκλησιαστικό site «Εξάψαλμος» σε ένα μικρό σημείωμα του Σωτηρίου Τζούμα αλλά δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε. Θεωρήσαμε ότι εκτός από πρωταπριλιάτικα ψέματα υπάρχουν και τα πρωτοχρονιάτικα!

Μόνο αφού προηγήθηκε ένας μεγάλος κύκλος επικοινωνιών μας με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι μετείχαν ως προσκεκλημένοι στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία και έζησαν από πρώτο χέρι όλα όσα συνέβησαν πειστήκαμε ότι όντως συνέβη αυτό που καταγγέλθηκε: Ότι οι επιτελείς της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου έδωσαν κατόπιν επιθυμίας της, εντολή στην μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων να μην γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου ούτε κατά την προσέλευση ούτε κατά την αποχώρηση της από τον Ιερό Μητροπολιτικό Αθηνών. Για πρώτη φορά σε δοξολογία για την Πρωτοχρονιά!

Έτσι μετά την αφαίρεση της σημαίας από το γραφείο της, την αφαίρεση των όπλων του αγώνα του 1821 που είχαν τοποθετηθεί στο γραφείο της από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, την διαγραφή από το λεξιλόγιο της κρίσιμων εννοιών της εξωτερικής μας πολιτικής, τώρα προστίθεται και ο εθνικός ύμνος στο προεδρικό «παλμαρέ».

Η «Εστία» βεβαίως δεν εκπλήσσεται. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντελήφθη τις προθέσεις της. Μόνο που την αδικήσαμε: Δεν είναι θηλυκός Σαρτζετάκης (αδικήσαμε και τον πρώην Πρόεδρο), θηλυκός ιέραξ του «εκσυγχρονισμού» είναι η Κυρία. Αυτά που κάνει δεν τα αποτόλμησε ούτε ο κύριος Σημίτης!

Η νεωτερικότητά της είναι υπερχειλίζουσα. Η δε αδιαφορία της για συγκεκριμένα σχήματα όπως η δοξολογία εμφανής. Αν ήταν δυνατό να καταργηθεί μάλιστα γιατί όχι; Αγγαρεία κάνει, ποινήν εκτίει. Δε θα σταθούμε στο γεγονός ότι η Αρχηγός του κράτους αρνείται να κάνει τον σταυρό της και να ασπασθεί το Ιερό Ευαγγέλιο όταν της το προέτεινε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την είσοδο της στον Ναό – ανεξιθρησκεία έχουμε στην Ελλάδα και ο καθείς είναι ελεύθερος να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Η επιβολή είναι έννοια ξένη προς εμάς σε ότι αφορά τα προσωπικά πιστεύω.

Ο Πρωθυπουργός ασπάστηκε (με τη μάσκα) τον Σταυρό

Γνωρίζουμε άλλωστε τις προθέσεις της Προέδρου όταν από την αρχή διερεύνησε την πιθανότητα να μην ορκισθεί με θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο– δυστυχώς για αυτήν το Σύνταγμα ήταν απαγορευτικό και δεν ικανοποίησε την επιθυμία της. Δικαίωμα της εν πάση περιπτώσει η πίστη της ή η αθεία της. Αυτό που δεν μπορεί να περάσει όμως απαρατήρητο και η «Εστία» με νηφαλιότητα θα εξακολουθήσει να το καταγράφει στα πρωτοσέλιδα της ώστε να είναι ευχερής και η εργασία του ιστορικού του μέλλοντος -όταν θα ψάχνει να βρει τι συνέβη σε αυτή την δύστηνο χώρα κατά τον εορτασμό των 200 ετών από την ανεξαρτησία της- είναι η διαρκής απομάκρυνση της αρχηγού του Κράτους από τα εθνικά σύμβολα.

Γνωρίζουμε άριστα ότι η κυρία Σακελλαροπούλου το πράττει κατά σύστημα γιατί της αρέσει αυτού του είδους η δημοσιότητα. Την ιντριγκάρει. Θεωρεί τα πρωτοσέλιδα μας «μεταρρυθμιστικά παράσημα» της. Δεν ξέρουμε όμως αν την ιντριγκάρει το ίδιο η άποψη των πολιτών όταν θα έρθει αργά η γρήγορα η ώρα της κρίσεως. Τότε θα σκεφθεί τι έπραξε σωστά και τι λάθος. Διότι η Πρόεδρος δεν έχει να κάνει με εμάς. «Αμελητέα ποσότης» θεωρούμαστε άλλωστε υποτιμητικά από τους συνεργάτες της. Με τον ελληνικό λαό έχει.

Η απόφαση να μην ανακρουσθεί ο εθνικός ύμνος έξω από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών την ώρα που ο ομόλογος της Ερντογάν προσέβαλλε τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό με προσευχή στην Αγία Σοφία αποτελεί ολίσθημα πρώτης τάξεως. Προσβολή απευθυνόμενη στους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που παρατάχθηκαν απέναντι της και περίμεναν να αποδώσουν τιμές. Στον Θεσμό, όχι στο πρόσωπο. Και στους αρχηγούς των κρατών τα ολισθήματα αυτού του είδους δεν επιτρέπονται. Ούτε οι προσβολές. Πολλώ δε μάλλον όταν επί των ημερών τους εορτάζονται εθνικές επέτειοι για τα 200 χρόνια από την Ανεξαρτησία μας.

Ωραία πρεμιέρα έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υποδέχθηκε έξοχα το 2021. Καταργώντας τον Διονύσιο Σολωμό.

Η «Εστία» δεν αισθάνεται κανενός είδους ικανοποίηση όταν αναγκάζεται να ασχολείται στην αυγή της νέας χρονιάς και πάλι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρούσαμε ότι μερικά θέματα είναι από καιρού λυμένα στον τόπο μας για να ασχολούμαστε με αυτά. Ούτε και μας δίνει χαρά ή ικανοποίηση η κριτική προς το πρόσωπο της. 

Θλίψη αισθανόμαστε. Λύπη. Ντροπή για λογαριασμό της.

Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι και δεν θα σταματήσουμε να περνούμε από την τρύπα της βελόνας στο πλαίσιο του ιερού μας δημοσιογραφικού καθήκοντος τις πράξεις ή τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας μας. Όσο δυσάρεστο και αν μας είναι αυτό.

Καλή χρονιά κυρία Πρόεδρε κατά τα λοιπά. Είθε να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε μαζί σας κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ειλικρινά.

 

Αδιανόητη ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ για την ματαίωση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών.

 
Μια μία ανακοίνωση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, το ΓΕΕΘΑ απολογείται στον ελληνικό λαό γιατί δεν παιάνισε χθες ο Εθνικός Ύμνος στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του Nέου Έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.
Κατά το ΓΕΕΘΑ «Η απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19 (σ.σ.: !), που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων.
Το γεγονός αυτό επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.
Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ!
Τι καταλαβαίνει ο Έλληνας πολίτης από αυτή την ανακοίνωση; Ότι ο Εθνικός Ύμνος μεταδίδει τον κορωνοϊό;
Ότι τα μέλη της μπάντας που θα έπαιζαν τον Εθνικό Ύμνο θα μετέδιδαν κορωνοϊό ο ένας στον άλλο;
Δηλαδή οι μάσκες και μία απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους δεν θα αποτελούσαν το κατάλληλο προστατευτικό μέτρο;
Θα κινδύνευαν τα μέλη της μπάντας ή οι πολίτες αν υπήρχε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου;
Ή μήπως αντί για κορωνοϊό, κάποιοι θα πάθαιναν αλλεργία ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο; Ετσι ή αλλιώς δεν προσκύνησαν τον Σταυρό, γιατί να ακούσουν και τον Εθνικό Ύμνο;
Δεν ξέρουμε αν οι μετέχοντες αξιωματικοί «στην σύσκεψη της 30ης Δεκεμβρίου για την προετοιμασία της τελετής», αντιλαμβάνονται τι σημαίνει «Εθνικός Ύμνος» (είναι κι αυτό το σύστημα εισαγωγής των Πανελλαδικών που αντί για αξιωματικούς «με ψυχή» βγάζει γραφειοκράτες καριερίστες).
Πού εν προκειμένω, δεν θα γινόταν και καμιά μεγάλη θυσία, αφού είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
Πλην του ότου τελετάρχης και μέλη της μπάντας θα έχαναν τον πρωινό ύπνο της Πρωτοχρονιάς....

Ο Εθνικός 'Υμνος παιανίζει και η Σημαία κυματίζει, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.

 

Γραμμένος (Ελληνική Λύση): «Εντολή επιτελών της ΠτΔ να μην ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος.

Με ένα tweet του χθες, ο διευθυντής της ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος , ο οποίο παρευρέθηκε στην Μητρόπολη, «ρίχνει φως» στα χθεσινά περιστατικά που αφορούν την στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στον Σταυρό και στον Εθνικό Ύμνο.
Το tweet του κ.Γραμμένου ουσιαστικά διαψεύδει την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ λέγοντας πως ήταν εντολή των επιτελών της ΠτΔ να μην ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος.

 

 

 Η Κατίνα Σακελλαροπούλου του Κούλη: «Ο εθνοκεντρισμός οδηγεί σε ανελευθερία - Εναλλακτική σε παγκοσμιοποίηση η δήθεν εθνική ασφάλεια».

 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, τάχθηκε κατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού» ο οποίος σύμφωνα με την Πρόεδρο οδηγεί στην ανελευθερία.
Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σχόλιό της πως «λαϊκή βούλησή δεν είναι η βούληση της πλειοψηφίας» αλλά και ότι τάχθηκε υπέρ του lockdown. Το άρθρο της αυτό έρχεται μία μέρα μετά την άρνησή της να ακούσει τον Εθνικό Ύμνο.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου:
«...Στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα δοκιμάστηκε η αλληλεγγύη της Ενωσης και στο προσκήνιο εμφανίστηκαν διαιρέσεις και διαλυτικές τάσεις μεταξύ των μελών της. H αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης και όχι πολυτέλειας.
Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και την Αυστρία κυοφορούν βίαιες πολιτισμικές συγκρούσεις, οι οποίες απειλούν ανοιχτά την ελευθερία και την πολιτική μας συγκρότηση. Η πανδημία του κορονοϊού όξυνε τις αντιθέσεις και επέφερε μια σειρά περιορισμών στις ατομικές μας ελευθερίες.
Στην αλληλουχία αυτών των επάλληλων κρίσεων βρήκαν πολλοί την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο όνομα ενός νέου εθνοκεντρικού προστατευτισμού. Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια.
Σε αυτό το κλίμα της διάχυτης καχυποψίας αναδεικνύεται η οξύμωρη έννοια της «ανελεύθερης δημοκρατίας» (illiberal democracy), ειδικά σε χώρες με αδύναμη δικαιοκρατική παράδοση. Στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας.
Οι κυβερνώντες υπονομεύουν, άμεσα ή έμμεσα, τις μείζονες εγγυήσεις του κράτους δικαίου: την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη έκφραση. Ομως δημοκρατία χωρίς κράτος δικαίου δεν νοείται. Και η Ευρώπη είναι πάνω από όλα μια Ενωση δικαίου
Η χρονιά που έφυγε έφερε πολλές αντιξοότητες. Τα δικαιώματά μας, στην εξαιρετική συνθήκη της πανδημίας, τελούν σε καθεστώς διακινδύνευσης και χάνουν την αυταξία τους. Εχουμε πια εισέλθει σε περίοδο επώδυνων πλην αναγκαίων συμβιβασμών και σταθμίσεων. Η προτεραιότητα στην προστασία της υγείας και της ζωής μας είναι μια αυτονόητη, νομικά και ηθικά, επιλογή. Πολύ περισσότερο που οι περιορισμοί στην ελευθερία μας παραμένουν έκτακτοι και προσωρινοί...».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2021/01/1821.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .