Κυριακή, Ιανουαρίου 10

Οι επιδημιολόγοι κλείνουν σπίτια και επιχειρήσεις και οδηγούν τη χώρα στο 4ο Μνημόνιο

Καποιος να τους μαζεψει

Δεν θα χαρίσει ο Πρωθυπουργός την αγορά στους Συριζαίους δημαγωγούς. Ούτε στο ανύπαρκτο ΚΙΝΑΛ

Δεν θα χαρίσει ο Πρωθυπουργός την αγορά στους Συριζαίους δημαγωγούς. Ούτε στο ανύπαρκτο ΚΙΝΑΛ. Τη μόνη ευθύνη που έχει η κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι επιτρέπει στους επιδημιολόγους να την αντικαθιστούν όσο αφορά το lockdown. Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται επίσημα lockdown έως μία συγκεκριμένη ημερομηνία και στη συνέχεια να βγαίνει ο Σύψας, ο Δερμιτζάκης, ο Μαγιορκίνης, ένας Σαρηγιάννης και να μιλάνε για παράταση του lockdown στα χαζοκάναλα.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι επιδημιολόγοι να αντικαθιστούν την επίσημη κυβέρνηση στις ανακοινώσεις των μέτρων. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτός ο άθλιος Πύργος της Τηλεοπτικής Βαβέλ. Τις αποφάσεις για την παράταση ή όχι του lockdown πρέπει να τις ανακοινώνουν οι αρμόδιοι όπως ο Κικίλιας, ο Χαρδαλιάς και ενίοτε ο πρωθυπουργός. Όχι ο πάσα ένας ανυπόληπτος επιδημιολόγος ο οποίος πουλάει τρόμο ναρκισσευόμενος στα τηλεπαράθυρα.

Επειδή οι ανυπόληπτοι επιδημιολόγοι έχουν καταντήσει να παίζουν τα παιγνίδια της τηλεθέασης και τις επισκεψιμότητας σε βάρος της εστίασης αλλά και των εμπόρων ρουχισμού, κλπ έφτασε η ώρα να αντιμετωπισθούν δια μέσω της δικαστικής οδού. Έφτασε η ώρα να αναλάβουν τις ποινικές ευθύνες τους για την καταστροφή χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης αλλά και των εμπόρων. Μαθαίνουμε ότι οι σχετικές ενώσεις και σύλλογοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά συγκεκριμένων επιδημιολόγων οι οποίοι συνειδητά τρομοκρατούν τον κόσμο και την κυβέρνηση.

Δημιουργεί προφανείς απορίες το να βλέπεις έναν υποτιθέμενο επιστήμονα να ξημεροβραδιάζεται στον ΣΚΑΙ για παράδειγμα ή στο Mega. Πότε προλαβαίνει αυτός ο επιστήμων επιδημιολόγος να παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης του;

Πότε μελετά; Όταν βρίσκεται στο παράθυρο του Ευαγγελάτου; Ή στα παράθυρα του ΣΚΑΙ; Πότε αφιέρωσαν χρόνο να ασχοληθούν επιστημονικά με τον ιό για να μπορούν να βγαίνουν στα κανάλια ή να κάνουν εισηγήσεις στη κυβέρνηση; Όταν δεν αφιερώνουν χρόνο για την επιστήμη τους, τι σόι επιστήμονες είναι;

Ακόμη και οι αστρολόγοι μελετούν πριν αρχίσουν να εκστομίζουν τις αστρολογικές ανοησίες τους. Οι επιδημιολόγοι μας πότε βρίσκουν τον χρόνο να μελετούν όταν από το πρωί ως το βράδι καναλίζονται;

Την ίδια στιγμή η αγορά αρθρώνει κραυγή αγωνίας. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς δήλωσε πως το 50% των επιχειρήσεων εστίασης είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο λόγω των απαγορεύσεων κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων, αφήνοντας τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους στον δρόμο.

«Η εστίαση παραμένει κλειστή χωρίς προοπτική ανοίγματος. Δεν υπάρχει κανένα μέτρο στήριξης του κλάδου. Χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα στήριξης. Αν δεν γίνει αυτό θα κλείσει το 50% των επιχειρήσεων» τόνισε, λέγοντας ότι στην εστίαση απασχολούνται άμεσα 330.000 άτομα, ενώ έμμεσα απασχολεί 1.000.000 Έλληνες.

Για να μην μείνουν 500.000 άνθρωποι στον δρόμο η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδοτήσει στα μαγαζιά το 30% του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι, κάτι που δείχνει πολύ δύσκολο να συμβεί, αν κρίνουμε με τα μέχρι τώρα πενιχρά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στην κοινωνία.

Όσον αφορά για το νέο κλείσιμο της αγοράς από λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση δήλωσε «Αντί ν’ανοίξουν την αγορά την κλείνουν, έχουμε χάσει την εορταστική και την περίοδο των εκπτώσεων και το click away ωφέλησε κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις».

Ακόμα, έκανε λόγο για «παλινωδίες» στο τρόπο ανοίγματος της αγοράς τον Δεκέμβριο, η οποία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στους εμπόρους, καθώς είχαν προχωρήσει σε προμήθειες, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να βγήκαν και ζημιωμένοι.

Ζήτησε, μάλιστα, από την κυβέρνηση να δεσμευθεί, εάν δεν δοθεί το ποσό του 1,5 δις από την επιστρεπτέα προκαταβολή, να υπάρξει παράταση, ώστε να ενταχθούν στο μέτρο οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

Οχι, αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Η κεντρική φωτογραφία (Φωτογραφία>Anat Tzachor) που βλέπετε είναι από το Ισραήλ. Κι εδώ πολλές επιχειρήσεις της εστίασης αλλά και οι έμποροι οδηγούνται σε χρεοκοπία. Μόνο που εδώ δεν υπάρχουν ένα σκασμό επιδημιολόγοι να παρελαύνουν την ανεπάρκειά τους στα ΜΜΕ. Την ευθύνη τη πήρε πάνω του ο Νετανιάχου ο οποίος προσπαθεί να εμβολιάσει όλο τον πληθυσμό πριν τις εκλογές του Μαρτίου. Το πιο πιθανό είναι να κερδίσει εκ νέου τις εκλογές μια και έχει στο πλευρό του πλέον και τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους μετά τις συμφωνίες που πέτυχε με τα Αραβικά κράτη χάρη στη βοήθεια του Τραμπ. Το Ισραήλ θα βρει το δρόμο του. Εδώ που λαλούν πολλοί κοκόροι επιδημιολόγοι πάμε για 4ο Μνημόνιο. Χειρότερη και από Μνημόνιο θα είναι η τυχόν επιστροφή του Σύριζα στην εξουσία. Εφιάλτης. Αυτόν τον εφιάλτη οφείλει η σημερινή κυβέρνηση να τον απομακρύνει από τον ορίζοντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .