Δευτέρα, Ιανουαρίου 25

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ- ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ- ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ-ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΥΚΛΟ Ο ΚΥΠΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΊΤΗΣ, ΠΡΕΣΒΗΣ ε.τ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

8827311

Το ξεπούλημα της Ελλάδας άρχισε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με τους προδότες που στείλαμε για να κάνουν τις συμφωνίες. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρώην ΚΥΠατζής Αποστολίδης, ο οποίος άκουσε τις απαιτήσεις των Τούρκων και απλά δεν μίλησε…

Η τουρκική αντιπροσωπία έθεσε στους Έλληνες συνομιλητές της θέματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, θέματα γκρίζων ζωνών, θέμα εναέριου χώρου και ζήτησαν την δημιουργία μηχανισμού για το προσφυγικό.

Ο Παύλος Αποστολίδης μαζί με τον Αλέξανδρο Κουγιού και την Ιφιγένεια Καναρά άκουσαν τα όσα ζήτησαν οι Τούρκοι εκπρόσωποι, Σεντάτ Ονάλ, Μπαρίς Καλκαβάν και Τσαγατάι Ερτσίγες.

Δείτε τι είχαμε γράψει για τον Πρέσβη Αποστολίδη στις 4 Αυγούστου: ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: Ο ΣΗΜΤΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΡΟΖΑΚΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει ετοιμάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη -υπακούοντας στις εντολές των Γερμανών και του ΝΑΤΟ- να συρθεί στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία και να προχωρήσει, σταδιακά, στη συνθηκολόγηση και στη μοιρασιά του Αιγαίου και της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Ήδη έχουμε γράψει ποιοι κινούν τα νήματα της προδοσίας μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, με πρώτη την οικογενειακή φίλη και διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Μητσοτάκη, Ελένη Σουρανή. Όμως ποιον ετοιμάζονται να βάλουν μπροστά ως βιτρίνα για τις πρώτες φάσεις αυτής της διαδικασίας που κατ’ ευφημισμόν -και με στόχο την παραπλάνηση- την ονομάζουν “διερευνητικές επαφές”; Έναν γνωστό και μη εξαιρετέο διπλωματικό -του βαθέως συστήματος κι αυτός- τον Παύλο Αποστολίδη…

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η πρώτη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών θα γίνει στις 24 Αυγούστου και σύμφωνα με κάποιες άλλες στις 28 του μήνα. Μικρή σημασία έχει η διαφορά αυτή, αλλά πολύ μεγάλη σημασία έχει το γεγονός επίσης ότι θα γίνει στην Τουρκία. Και μόνο ότι σύρονται οι δικοί μας στην έδρα των αντιπάλων δείχνει πόσο υποταγμένοι είναι από την αρχή κιόλας. Η δικαιολογία για τη συμμετοχή του πρέσβη Αποστολίδη είναι ότι ηγείται της ελληνικής αντιπροσωπείας σε όλες τις ανάλογες συναντήσεις που είχαν γίνει από το 2010. Είτε παραμείνει και τώρα επικεφαλής, είτε απλός μέλος, αυτοί που γνωρίζουν τα διπλωματικά παρασκήνια τονίζουν ότι αυτό είναι το πρόσωπο που λόγω “εμπειρίας” θα έχει τον πρώτο λόγο.

Ο Π. Αποστολίδης όμως δεν είναι ένας τυχαίος διπλωμάτης. Από το “βιογραφικό” του και μόνο καταλαβαίνει κανείς πολλά για την περίπτωσή του και για το “προφίλ” του. Ενώ ήταν ήδη πρέσβης το 1998 διορίστηκε από την κυβέρνηση του Σημίτη γενικός γραμματέας  του υπουργείου Εξωτερικών με υπουργό τον Θ. Πάγκαλο. Το επόμενο έτος χρίστηκε, πάλι από τον Σημίτη, διοικητής της ΕΥΠ θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2004, που έπεσε το σημιτικό ΠΑΣΟΚ από την εξουσία,  οπότε και συνταξιοδοτήθηκε και από το διπλωματικό σώμα. Έχει σημασία μάλιστα και πότε τοποθετήθηκε από τον Σημίτη επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών: Αμέσως μετά το φιάσκο της υπόθεσης Οτσαλάν. Ανέλαβε δηλαδή με εντολή του Σημίτη να κουκουλώσει στην πραγματικότητα τα ίχνη των ευθυνών για τη συμμετοχή της ΕΥΠ στο σχέδιο παράδοσης του Κούρδου ηγέτη που όπως έχει γίνει φανερό ύστερα από τόσα χρόνια ήταν κάτι που το ήθελε, από την αρχή, ο τότε πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Και φυσικά σε μια τέτοια νευραλγική θέση όπως του διοικητή της ΕΥΠ δεν υπήρχε περίπτωση να τοποθετηθεί -πολύ περισσότερο σε μια χρονική φάση σαν εκείνη- εάν δεν ήταν άνθρωπος της “εμπιστοσύνης” των Αμερικανών…

Ο Π. Αποστολίδης όμως έχει κι άλλα χαρακτηριστικά: Όταν αποχώρησε από την ΕΥΠ ξέρετε πού βρέθηκε; Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ALPHA Bank -τι δουλειά έχει ένας διπλωμάτης στο ΔΣ μιας τράπεζας, είναι απορίας άξιον – καθώς και ειδικός σύμβουλος  του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ. Αυτό ειδικά έχει ειδική αξία καθώς είναι γνωστό ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι το φυτώριο της εθνικής μειοδοσίας και του “συμβιβασμού” με την Τουρκία, εμφορούμενο από τις αντιλήψεις του Χρ. Ροζάκη και του Γ. Παγουλάτου που ανερυθρίαστα και δημόσια προπαγανδίζουν τη μοιρασιά με τον Σουλτάνο, είτε μέσω Χάγης είτε απευθείας…

——————————

Το 2012 έλαβε μάλιστα και μια ακόμη σημαντική ανταμοιβή . Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της μνημονικής υπηρεσιακής κυβέρνησης του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Παναγιώτη Πικραμμένου  ανέλαβε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τις εκλογές του Ιουνίου.

Ο Π. Αποστολίδης ανήκει μέχρι σήμερα και στη σφαίρα επιρροής του “Κύκλου ιδεών” του Ευάγγελου Βενιζέλου που προπαγανδίζει επίμονα κι αυτός την “ανάγκη” να τα βρούμε “γρήγορα” με την Τουρκία και βεβαίως με τις αναγκαίες υποχωρήσεις. Έχει πάρει μάλιστα μέρος και σε δηλώσεις του Κύκλου Ιδεών μαζί με τον Βενιζέλο, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αλέξη Παπαχελά. Όλα τα …καλά παιδιά δηλαδή!

———————————-

Θέλετε να πάρετε και μια γεύση των απόψεων του όπως τις έχει εκφράσει μάλιστα και δημόσια σε αυτές τις εκδηλώσεις; “Όλες οι διενέξεις, οι διαφορές γύρω από θαλάσσιες ζώνες λύνονται με ειρηνικό τρόπο. Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει διάφορες μεθόδους, τη διαπραγμάτευση, τη διαιτησία, τη προσφυγή στα δικαστήρια. Ο διάλογος και η διαπραγμάτευση είναι ο αναγκαστικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε σε πρώτη φάση τουλάχιστον…”.

Και θέλετε να δείτε ποια είναι κατά τη γνώμη του η αιτία των “διαφορών” μας την Τουρκία; Διαβάστε τι υποστηρίζει: “Πώς συνέβη αυτό; “Χωρίς να το πολυκαταλάβουμε, η διαφορά μας με την Τουρκία μεταφέρθηκε από το Αιγαίο, τουλάχιστον όπως, εν στενή έννοια το ορίζουμε, στην Ανατολική Μεσόγειο Στο Αιγαίο επί δεκαετίες προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, σκοντάφτουμε όμως συνεχώς, είναι πάρα πολύ δύσκολη η επίτευξη προόδου, λόγω του ότι τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που είναι πολλά, μεγάλα και με οικονομική ζωή είναι πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές. Η τουρκική πλευρά, προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο των νησιών μας που σχεδόν την αποκλείει από τη διεκδίκηση υφαλοκρηπίδας, αρνείται την επήρεια των νησιών στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών…”.

Με άλλα λόγια λέει δηλαδή ότι …φταίνε τα ελληνικά νησιά που “είναι πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές”. Κάτι ανάλογο με αυτό που είχε πει τις προάλλες για το Καστελόριζο και η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατ. Σακελαροπούλου. Με αυτόν λοιπόν θα ξεκινήσουν ως “φύλλο συκής” τον διάλογο με την Τουρκία. Καταλαβαίνετε τι μας περιμένει λοιπόν….

 https://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .