Δευτέρα, Ιανουαρίου 11

Τέλος τα μετρητά στις εφορίες !!! Χμμμμμμμμ....


Είδες ο κορονοϊός;;;;

Ενα νέο σύστημα για τις πληρωμές στις εφορίες, που καθιστά τα μετρητά… παρελθόν, τίθεται πλέον σε ισχύ.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, από δω και στο εξής δεν θα επιτρέπεται η χρήση μετρητών για τις συναλλαγές στις ΔΟΥ.

Ολες οι πληρωμές οφειλών προς το Δημόσιο που πραγματοποιούνται στις εφορίες, πλέον, θα πρέπει να γίνονται με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή με επιταγές.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, μόνο σε εξαιρετικές και απολύτως δικαιολογημένες περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία είσπραξης με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών καθώς και στις περιπτώσεις ύπαρξης επείγουσας ανάγκης, θα επιτρέπεται η είσπραξη με μετρητά.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως θεσπίζεται «ταβάνι» των 100 ευρώ για το ποσό της συναλλαγής με μετρητά.

Πέρα από εκείνο το ποσό η συναλλαγή θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται με κάρτα ή επιταγή.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα επιτρεπόταν, γενικώς, η χρήση μετρητών για συναλλαγές έως 100 ευρώ στις εφορίες.

Η ΑΑΔΕ προέβη στην απόφαση για την κατάργηση των μετρητών για ….λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και για τη διασφάλιση των συναλλαγών και των ταμείων στις εφορίες -καθώς πλέον δεν θα συσσωρεύονται μετρητά στις ΔΟΥ.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Τελικά αυτός ο ... κορονοϊός βολεύει αφάνταστα... Το παρατήρησε κανείς μας;;; Ή περιμένουμε να επιστρέψουμε στην .... προηγούμενη καθημερινότητα;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .