Τρίτη, Ιανουαρίου 12

Θάνος Τζήμερος: Επειδή ο Ομπάμα δεν εξήγησε στις Αμερικανίδες μανάδες γιατί παρέλαβαν τα παιδιά τους σε κουτιά

Eπειδή η αριστερίλα που έχει διαβρώσει τους Δημοκρατικούς από την εποχή Κλίντον, ξεσάλωσε επί Ομπάμα και έχει γονατίσει στη φορολογία την παραγωγική Αμερική για να χρηματοδοτεί δήθεν κοινωνικά προγράμματα

Ξαμολύθηκε από χθες το βράδυ στα πανελάδικα όλο το θλιβερό παπαγαλάτο που συγκροτεί την “ελληνική διανόηση” και αποφαίνεται περισπούδαστα: ο Τραμπ δίχασε την αμερικανική κοινωνία. Όχι λεβέντες μου. Ο Τραμπ είναι το σύμπτωμα, όχι το αίτιο. Επειδή η αμερικανική κοινωνία ΕΙΧΕ διχαστεί, γι’ αυτό ψήφισε Τραμπ.

Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

Επειδή ποτέ ο αγαπημένος των MEDIA και της πολιτικής ορθότητας, Ομπάμα δεν εξήγησε στις αμερικανίδες μανάδες γιατί παρέλαβαν τα παιδιά τους σε κουτιά από το μέτωπο του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Επειδή κανένας δεν κατάλαβε τι κατάφερε τελικά η Αμερική ανοίγοντας δεκάδες μέτωπα στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή για να “μπολιάσει” με δημοκρατία λαούς χωρίς καμμία κουλτούρα δημοκρατίας και χωρίς καμμία διάθεση να την αποκτήσουν – μέτωπα που κόστισαν πολύ και σε χρήμα και σε αίμα. Επειδή εκατομμύρια Αμερικάνοι αισθάνονται πως η εξουσία είναι ένας κλειστός μηχανισμός που τους έχει πετάξει απ’ έξω, δεκαετίες τώρα, και τη νέμονται οι μεγαλοεργολάβοι, οι πετρελαιάδες και οι βιομήχανοι όπλων.

Επειδή, ταυτόχρονα, η αριστερίλα που έχει διαβρώσει τους Δημοκρατικούς από την εποχή Κλίντον, ξεσάλωσε επί Ομπάμα και έχει γονατίσει στη φορολογία την παραγωγική Αμερική για να χρηματοδοτεί δήθεν κοινωνικά προγράμματα που κατασκευάζουν στρατιές περιθωριακών δικαιωματιστών, αφαιμάσσοντας τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους, τη σπονδυλική στήλη της αμερικανικής κοινωνίας.

Επειδή τα θεσμικά αντίβαρα, στα χέρια ευτελών ανθρώπων, γίνονται τροχοπέδη στη δημόσια διοίκηση. Επειδή χιλιάδες επαγγέλματα καταργούνται και οι πολιτικοί δεν έχουν τίποτε να προτείνουν πέρα από αδιέξοδα επιδόματα οι Δημοκρατικοί και παρωχημένο προστατευτισμό οι Ρεπουμπλικάνοι. Επειδή η Κίνα έχει ανάψει φλας και προσπερνάει.

Ο Τραμπ – το έχω πει πολλές φορές – δεν είχε το status, όχι προέδρου των ΗΠΑ ούτε κοινοτάρχη της North Rachoula. Αλλά έδειξε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί, χωρίς, βέβαια, να ξέρει o έρμος, τι να τα κάνει. Δεν τα έβαλε αυτός όμως κάτω από το χαλί. Τα έβαλαν οι αγαπημένοι των MEDIA και του παπαγαλάτου. Η δημοκρατία στον δυτικό κόσμο περνάει βαθειά κρίση. Έχει ξεπεραστεί από την τεχνολογία, από την παγκοσμιοποίηση, από τα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν διαθέτει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις όχι του μέλλοντος, ούτε καν του παρόντος – και δεν θέλει να τα αποκτήσει. Ταυτόχρονα, οι μηχανισμοί της καταστέλλουν βάναυσα οποιαδήποτε φωνή ή πολιτική δύναμη καταδεικνύει την ανεπάρκειά της, διότι είναι πολλά τα λεφτά Άρη από τη νομή της εξουσίας. Κι αυτό το μέγα πρόβλημα δεν επιλύεται με ξόρκια και κατάρες στον “αναθεματισμένο” Τραμπ. Όταν το καταλάβει το παπαγαλάτο θα είναι πολύ αργά.

https://kourdistoportocali.com/read-this/epeidi-o-ompama-den-exigise-stis-amerikanides-manades-giati-parelavan-ta-paidia-toys-se-koytia/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .