Πέμπτη, Ιανουαρίου 14

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο άνδρας που κρεμάστηκε στο Ωδείο Αθηνών με γραβάτα...


Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν οι πολίτες που πέρασαν το βράδυ της Δευτέρας (11/1), έξω από το Ωδείο Αθηνών.

Στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου, ένας άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος με τη γραβάτα του από τα κάγκελα του Ωδείου προκαλώντας, με τους περαστικούς να παθαίνουν σοκ.

Τα στοιχεία του αυτόχειρα έγιναν γνωστά. Πρόκειται για τον Γιάννο Παπαϊωάννου, μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα.

Σφραγίδα της διαφορετικότητάς του η ίδια του η υπογραφή στα κείμενα του. «Πελοπογνήσιος» αρεσκόταν ο ίδιος να βάζει στο τέλος κάθε σκέψης που αποτύπωνε στο χαρτί και την κοινοποιούσε, θέλοντας με αυτό το τρόπο να δείξει πως κάθε έγνοια του για την ιδιαίτερη πατρίδα του δεν έκρυβε τίποτα άλλο από πίσω της, παρά μόνο το πραγματικό του ενδιαφέρον για την περιοχή που γεννήθηκε 
και μεγάλωσε

.
Ο Γιάννος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Λούβρο όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια, τελείωσε Λύκειο και Γυμνάσιο και εν συνεχεία σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο.

Η ζωή του ήταν μοιρασμένη μεταξύ Αθήνας και Ολυμπίας, ενώ είχε επηρεαστεί από το όραμα του Αντώνη Τρίτση για την τοπική αυτοδιοίκηση, στο γραφείο του οποίου υπηρέτησε για αρκετό χρονικό διάστημα.

Παντρεύτηκε και απόκτησε μία κόρη που μένει και ζει στην Αθήνα. Η μεγάλη του αγάπη ο πολιτισμός και οι τέχνες, μία κουλτούρα εναρμονισμένη και με το χώρο που επέλεξε για να την τελευταία πράξη του μονόπρακτου της ίδιας της ζωής του.

Το 2011 ως ειδικός σύμβουλος του τότε Δημάρχου Θύμιου Κοτζά ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και καταθέτει προτάσεις για την αναβάθμισή τους.
Πηγή: patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .