Το μπαχαρικό που μας προστατεύει από το τοξικό φθόριο

Το μπαχαρικό που μας προστατεύει από το τοξικό φθόριο

Το μπαχαρικό που μας προστατεύει από το τοξικό φθόριο

Το φθόριο βρίσκεται σε πολλές τροφές και άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, από τα αντιβιοτικά μέχρι το πόσιμο νερό και από τα αντικολλητικά τηγάνια μέχρι τις οδοντόκρεμες, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγουμε την έκθεση σε αυτό. Το μπαχαρικό που μας προστατεύει από το τοξικό φθόριο

Όλα αυτά συντελούν ακόμα περισσότερο στα καλά νέα που φέρνει μια νέα έρευνα από το

πανεπιστήμιο Sukhadia στην Ινδία, η οποία αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα απλό μπαχαρικό που μπορεί να αποτρέψει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του φθορίου στον οργανισμό μας και ειδικά στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φθόριο είναι ίσως το πρώτο ανόργανο ιόν που τράβηξε την προσοχή του επιστημονικού κόσμου για τις τοξικές του επιδράσεις. Άλλωστε η τοξικότητα φθορίου στο πόσιμο νερό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Οι επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων από την έκθεση σε υψηλά επίπεδα φθορίου περιλαμβάνουν διάφορες μορφές καρκίνου, μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα, καρδιαγγειακές και νευρολογικές ασθένειες.

Μάθετε περισσότερα γι` αυτό το “νόμιμο” δηλητήριο και την δράση του: Το Φθόριο και οι επιπτώσεις στην υγεία μας. Μέρος 1ο.
Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό. Μέρος 2ο.
Σαμπουάν, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, κρέμες… αλήθεια τα γνωρίζουμε;
Συγκλονιστική έρευνα για τα εμβόλια και τα τοξικά συστατικά τους.

Η νέα έρευνα επικεντρώθηκε στη νευροτοξικότητα του φθορίου.

Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα με μια πάθηση γνωστή ως φθορίωση, έχουν επίσης νευροεκφυλιστικές αλλαγές που σχετίζονται με την υπεροξείδωση των λιπιδίων στον εγκέφαλο.

Η τελευταία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της συνολικής περιεκτικότητας του εγκεφάλου σε φωσφολιπίδια. Μέσα από αυτές τις γνωστές παρενέργειες του φθορίου στον οργανισμό (νευροτοξικότητα και νευροεκφύλιση), οι ερευνητές εντόπισαν την βασική πολυφαινόλη στο μπαχαρικό κουρκούμη -γνωστή ως η κουρκουμίνη-ως μία άκρως νευροπροστατευτική ουσία.

Προηγούμενες έρευνες για την κουρκουμίνη έδειξαν ότι αυξάνει την ενδογενή παραγωγή γλουταθειόνης στον εγκέφαλο, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό σύστημα άμυνας.

Μέσω πειραμάτων σε ποντίκια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια καθημερινή δόση των 120ppm φθορίου αυξάνει σημαντικά την LPO (λιπιδική υπεροξείδωση), καθώς και τις νευροεκφυλιστικές αλλαγές στα κύτταρα των νευρώνων του ιππόκαμπου στον εγκέφαλο. Η λήψη κουρκουμίνης μειώνει σημαντικά την τοξική επίδραση του φθορίου, ρίχνοντάς το κοντά στο φυσιολογικό του επίπεδο.

Η κουρκούμη είναι ένα διαδεδομένο μπαχαρικό στην ινδική και ταϋλανδέζικη κουζίνα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Pharmacognosy Magazine με θέμα “Curcumin attenuates neurotoxicity induced by fluoride: An in vivo evidence”.

Φθόριο: Επηρεάζει αρνητικά, γαστρεντερικό και ενδοκρινικό σύστημα, ένζυμα και επίφυση 

Στοιχεία από: www.onmed.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: η πρόληψις, ως γνωστόν, είναι πολύ καλλίτερη από τη καταστολή (Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας!), έτσι το ωφελιμότερο όλων θα ήταν να αποφεύγαμε εντελώς να ερχόμαστε σε επαφή με το τοξικό φθόριο ή και άλλες τοξίνες όπου μπορούμε!

Την δυνατότητα αυτήν μας την εξασφαλίζει όσον αφορά το νερό μας τουλάχιστον το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ που σας προτείνω με τις ανώτερες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που υπάρχουν στην αγορά παγκοσμίως!! ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΉΣΕΙΣ!

pistopoihseis_filtrou

Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού. Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία, ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΦΙΛΤΡΟ της αγοράς, στην κατηγορία του γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως βλέπουμε…

Το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ που σας προτείνω, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!!

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Κουρκουμάς: Μια βόμβα υγείας!

Κουρκούμη ή κουρκουμάς: Το περιζήτητο μπαχαρικό!

Συνταγή για το χρυσό ρόφημα με κουρκουμά!

Κουρκούμι και λεμόνι – Ένα ιδανικό αποτοξινωτικό ρόφημα!

και Πώς να κάνετε αποτοξίνωση του φθορίου από το σώμα σας!