Τρίτη, Ιανουαρίου 12

Kαθηγητής του Χάρβαρντ αποκαλύπτει το μόνο πρωινό που πρέπει να τρώμε για καλή υγεία

Το ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας γιατί τροφοδοτεί τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέρας, το ξέρετε. Γνωρίζετε όμως ποιο είναι το ιδανικό πρωινό για καλή υγεία και ευεξία;

Ο καθένας έχεις τις δικές του προτιμήσεις. Πολλοί celebrities ξεκινούν τη μέρα τους με ένα smoothie, οι influencers επιλέγουν avocado toast, ενώ οι περισσότεροι από εμάς ένα τοστάκι. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Σύμφωνα με τον Walter Willett, καθηγητή του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής του τμήματος Διατροφολογίας το ιδανικό πρωινό είναι ένα γιαούρτι με και ξηρούς καρπούς.

Όπως δήλωσε, δεν είναι λάτρης του χυμού πορτοκαλιού, ούτε των τυποποιημένων δημητριακών, ενώ δεν τρώει ποτέ γλυκά σνακ, όπως κρουασάν και ντόνατς, καθώς η κατανάλωσή τους δεν ωφελεί σε τίποτα τον οργανισμό. Το αγαπημένο του πρωινό αντίθετα γεμίζει τον οργανισμό με πλούσια θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Επιπρόσθετα, χάρη στα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι, ρυθμίζεται ο μεταβολισμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν θέλουμε να έχουμε καλύτερη υγεία, θα πρέπει να αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών και οσπρίων και να μειώσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ζάχαρης. Σημαντική θεωρεί επίσης την προσθήκη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη, στη διατροφή μας, καθώς μας δίνουν ενέργεια, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκίας.

 Protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .