Κυριακή, Ιανουαρίου 10

Γιατρός είχε κορωνοϊό και έκανε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech> Τι προέκυψε

240 παρόμοια περιστατικά στο Ισραήλ

"Είμαστε όλοι καλά και συγκινημένοι", είχε αναφέρει η δρ. Αντονέλα Φράνκο αμέσως μετά τον εμβολιασμό της

Παρότι σήμερα νοσηλεύεται στο τμήμα μεταδοτικών νοσημάτων, εκεί όπου έως και πριν από μερικές ημέρες κούραρε η ίδια ασθενείς με Covid–19, η γιατρός Αντονέλα Φράνκο δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για τη χρησιμότητα του πρώτου εμβολίου του κορονοϊού. «Διαγνώσθηκα θετική αφότου εμβολιάστηκα αλλά θα έκανα ξανά το εμβόλιο και θα λάβω και τη δεύτερη δόση, καθώς είναι η μοναδική μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσουμε αυτήν τη μάχη», δηλώνει με περίσσια σιγουριά.

Από τον περασμένο Μάρτιο, η ιταλίδα γιατρός πολεμάει στην πρώτη γραμμή τον θανάσιμο εχθρό ολόκληρης της ανθρωπότητας, ως επικεφαλής της κλινικής Covid του νοσοκομείου των Συρακουσών στη Σικελία. Παρέμεινε στο πόστο της έως την παραμονή των Χριστουγέννων. Από τις αρχές του προηγούμενου μήνα φορούσε καθημερινά ένα αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι πάνω από την προστατευτική της κουκούλα, ευελπιστώντας να μετριάσει, έτσι, τη στεναχώρια και τη μοναξιά των ασθενών της.

Επειτα από τέσσερις ημέρες, τη Δευτέρα 28η Δεκεμβρίου, η 60χρονη γιατρός επιβιβάστηκε μαζί με ακόμη εννέα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της, σε ένα λεωφορείο με προορισμό το Παλέρμο, ούτως ώστε να συμμετάσχουν στην έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη Σικελία. Την περασμένη Δευτέρα και έπειτα από ένα ταξίδι διάρκειας τριών ωρών, έφτασαν στο νοσοκομείο Villa Sofia Cervello της σικελικής πρωτεύουσας.

«Είμαστε όλοι καλά και συγκινημένοι», είχε αναφέρει η δρ Αντονέλα Φράνκο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμβολιασμού, ποζάροντας για μία αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τους γιατρούς και τους νοσοκόμους της. Ωστόσο, το πρωί της 3ης Ιανουαρίου, μόλις έξι ημέρες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, η ιταλίδα γιατρός διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. «Εάν δεν είχα εμβολιαστεί, ο ιός ανενόχλητος θα μπορούσε να μου έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Το εμβόλιο, που παράγει την πρωτεΐνη-ακίδα η οποία συμβάλλει στη δημιουργία αντισωμάτων, θα βοηθήσει στον περιορισμό της παθογόνου δράσης του», εξηγεί η δρ Φράνκο. Το γεγονός, ωστόσο, ότι μολύνθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά τη λήψη τη πρώτης δόσης γέννησε πολλά ερωτήματα, τα οποία, φυσικά, δεν απασχολούν μόνον τους Ιταλούς, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτού του είδους τα περιστατικά αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα και όσο οι εμβολιασμοί αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ισραήλ, όπου, σύμφωνα με τους Τimes of Ιsrael, από τα περίπου 1 εκατομμύριο άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο, 240 εκδήλωσαν συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η προστατευτική δράση του εμβολίου ξεκινά 8-10 ημέρες μετά από την πρώτη δόση και φτάνει μέχρι το 50% της αποδοτικότητάς του. Ακολούθως, θα πρέπει να γίνει η δεύτερη δόση για να φτάσει στο 95% της προστασίας που έχει δείξει ότι παρέχει.

 https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .