Το εξώφυλλο της Rihanna στο περιοδικό «Essence» είναι μια μοναδική σύμπραξη με τη θρυλική Lorna Simpson

Το εξώφυλλο της Rihanna είναι μια μοναδική σύμπραξη με τη θρυλική Lorna Simpson

Η μορφή της Rihanna γίνεται κολάζ για το εξώφυλλο του περιοδικού «Essence». Η θρυλική καλλιτέχνις Lorna Simpson συνεργάζεται με την τραγουδίστρια για να επανερμηνεύσει τη σύγχρονη ομορφιά στο εξώφυλλο και στη σειρά φωτογραφικών κολάζ Of Earth & Sky.

«Χρειαζόμουν να δημιουργήσω εικόνες της Rihanna για να τις τοποθετήσω μέσα σε περιβάλλοντα υλικών από το αρχείο μου. Για να έχει το έργο το ίδιο είδος δραματικής οπτικής έντασης με τα κολάζ που έχω δημιουργήσει μέχρι σήμερα, έπρεπε να σκεφτώ την ατμόσφαιρα και τον φωτισμό συγκεκριμένων υλικών πριν φτάσω στο σκηνικό για τη φωτογράφιση» εξήγησε η Lorna Simpson...


«Γνωρίζοντας το χάρισμα και την επιβλητική παρουσία της Rihanna, η προσπάθειά μου ήταν τότε να είμαι όσο το δυνατόν πιο παρούσα και προετοιμασμένη για να καταγράψω την εξαιρετική της απόδοση στην κάμερα» πρόσθεσε.

Η ηθοποιός και συγγραφέας, Zora Simpson Casebere, κόρη της Lorna Simpson, η οποία υπογράφει το κείμενο «Anthems of Possibility» που συνοδεύει τις φωτογραφίες, αποκάλυψε πώς η Rihanna βοήθησε στη διαμόρφωση της γυναικείας φύσης της.

«Στα 13 μου, ήμουν βαθιά ευγνώμων που σε μια περίοδο διαμόρφωσης στη ζωή μου, ήταν η φωνή και η τέχνη της Rihanna που έγιναν πύλες μου σε τόσα πολλά ερωτήματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα, τη σεξουαλική εξερεύνηση και τη σεξουαλική αυτονομία» λέει.

«Όταν η Rihanna έφτασε στη φωτογράφιση - πρώτη φορά που την είδα στην πραγματικότητα – γοητεύτηκα. Ήταν ο ίδιος ο ορισμός της χάρης, του χαρίσματος και της επιρροής», σημειώνει η Casebere.

govastileto.gr