Παρασκευή, Οκτωβρίου 4

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ Η ΣΥΜΗ! ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ: «ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ»

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
c2c1dca9_ed4c_4548_9925_27d1cb40f741
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Σύμης από τις ανεξέλεγκτες αφίξεις μεταναστών, περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπακαλοδούκας… «περιφέρονται ελεύθεροι. Δεν έχει γίνει καταγραφή. 80-100 βρίσκονται στο Αστυνομικό τμήμα και οι υπόλοιποι 500 περιφέρονται, έχουν
φτάσει μέχρι την είσοδο του σχολείου. Όπου θέλουν κάνουν την ανάγκη τους, όπου θέλουν κοιμούνται».
Ο δήμαρχος Σύμης επέκρινε και τη στάση του Λιμενικού, λέγοντας αρχικά «σαν τουρίστες ήρθαν, σαν τουρίστες πιστεύω να φύγουν». «Έρχονται με φουσκωτές βάρκες ανενόχλητοι. Το Λιμενικό κάνει τον ταξιτζή. Αν βγουν σε κάποια παραλία μη προσβάσιμη, τότε τους παίρνει από εκεί και τους φέρνει στην πόλη».
Ο κ. Παπακαλοδούκας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά σαν «ο θάνατος σου η ζωή μου», με τις μεταφορές μεταναστών από το ένα στο άλλο. «Δεν είναι λύση να φορτώνουμε τα άλλα νησιά, πρέπει να πάνε αλλού, η ροή δεν θα σταματήσει». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι, μόνο στη Σύμη τους τελευταίους 4 μήνες «έχουν περάσει 1.700-1.800».
«Δεν μπορεί να μείνουν σε ένα νησί 5 μίλια από την Τουρκία, χωρίς αστυνομία, χωρίς πυροσβεστική, χωρίς ΜΑΤ αν βάλουν μια φωτιά, χωρίς. Έχουν αρχίσει να ανοίγουν σπίτια. Πού ζούμε; Η Σύμη νιώθει μόνη της και απροστατεύτη» κατέληξε ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
Δήμαρχος Πεντέλης: Δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε 300 ανήλικους μετανάστες στο «Αμαλία Φλέμινγκ»
Την έντονη διαφωνία της με την στέγαση μεταναστών και προσφύγων σε πτέρυγα του «Αμαλία Φλέμινγκ» διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.
Όπως είπε, το κτήριο αυτό είναι μέσα στον κεντρικό ιστό της Πεντέλης, είναι 150μ. από σχολεία» προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να ενημερωνόμαστε τελευταίοι».
«Οι φήμες λένε ότι θα είναι 200-300 άτομα ανήλικοι. Είναι παιδιά που θα ενηλικιωθούν. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ενσωμάτωση» συμπληρωσε η κυρία Κεχαγιά.
«Είναι εντελώς μέσα στην πόλη. Είναι σαν να τους φέρνουν σε μια πλατεία. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει 300 παιδιά που η κοινωνία δεν μπορεί να εντάξει» πρόσθεσε η δήμαρχος Πεντέλης και αναρωτήθηκε αν στο κτήριο θα πληρούνται θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Την απόφαση για την παραχώρηση του «Αμαλία Φλέμινγκ» έλαβε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.makeleio.gr