Τρίτη, Δεκεμβρίου 3

Αν ΑΥΤΟ αληθεύει, τελειώσαμε: «Μετανάστες» μπούκαραν με ΑΓΡΙΕΣ διαθέσεις σε εκκλησία -Όσα ακολούθησαν μας «πάγωσαν»



Μπορεί ο τίτλος να φαντάζει υπερβολικός, όμως θα διαπιστώσετε πως δεν είναι.

Όπως είναι γνωστό, μεγάλες εντάσεις επικρατούν στο εσωτερικό της χώρας, όσον αφορά το μεταναστευτικό. Οι τοπικές κοινωνίες της Ηπειρωτικής Ελλάδας διαφωνούν με το να μεταφερθούν «μετανάστες» από τα νησιά στον τόπο τους, ενώ παράλληλα οι νησιώτες δήμαρχοι διαφωνούν με την δημιουργία νέων κέντρων κράτησης στα νησιά τους, και στην πλειοψηφία τους ζητούν να μεταφερθούν οι «μετανάστες» στην Ενδοχώρα.

Στη μέση αυτού του διχαστικού ζητήματος, βρίσκεται η κυβέρνηση που προσπαθεί να βρει την χρυσή τομή μεταξύ των τοπικών κοινωνιών, των νησιών, της κοινής γνώμης και ΚΥΡΙΩΣ του διεθνούς δικαίου και των συνεχόμενων επιτάσεων του ΟΗΕ.

Ωστόσο την ίδια στιγμή, δεκάδες καταγγελίες καταφθάνουν από διάφορα σημεία της ενδοχώρας και των νησιών, για εγκλήματα, παρενοχλήσεις, κλοπές και διαρρήξεις με πρωταγωνιστές «μετανάστες».

Στο άρθρο αυτό, επιλέξαμε να αναδείξουμε μόνο μια από τις δεκάδες που καθημερινά κυκλοφορούν και σας καλούμε να τη διαβάσετε με προσοχή. Σας τονίζουμε πως υπάρχουν ακόμη ενδοιασμοί για το αν πράγματι αληθεύει ή όχι, ωστόσο με κάθε επιφύλαξη σας την μεταδίδουμε και βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας.

Θα σας παραθέσουμε την καταγγελία, όπως πρωτο-δημοσιεύτηκε σε τοπικό ιστότοπο της Πέλλας. Έχετε κατά νου, πως σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ονόματι Θανάσης Γκόρδης, το περιστατικό έγινε πριν ελάχιστες μέρες και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ενώ όπως ο ίδιος τονίζει δεν πήρε ακόμη έκταση.

«Σε εκκλησάκι μικρού οικισμού κοντά στο χωριό Νικηφόρος τού νομού Δράμας, ο ιερέας ανοίγει το πρωί την εκκλησία. Ξαφνικά εμφανίζονται λαθρομετανάστες και τον ρωτούν στα αγγλικά “Christian;”.

Φυσικά ο πάτερ απαντά καταφατικά.

Αμέσως ένας από τούς ισλαμιστές λάθρο βγάζει μαχαίρι και τού το βάζει στον λαιμό!..Ο παπάς τρομάζει και βγάζει αμέσως το κινητό του κάνοντας πως τηλεφωνεί, φωνάζοντας ταυτόχρονα “Police!”. Οι παράνομοι μετανάστες φεύγουν. Ο ιερωμένος έχει αποφασίσει να επισκεφθεί τον μητροπολίτη Δράμας για να αναφέρει το γεγονός και να ζητήσει προστασία.

Ίσως να πάει να το καταγγείλει και στην Αστυνομία (κάτι που, κατά την γνώμη μου, πρέπει να κάνει πρώτο). Επικρατεί, πάντως, μια απογοήτευση και ένας φόβος στον γενικό πληθυσμό των περιοχών που μαστίζονται από τον λαθροεποικισμό ότι η πολιτεία ΔΕΝ έχει πρόθεση να τούς βοηθήσει αποτελεσματικά. Και ούτε, βέβαια, να λύσει το πρόβλημα στην ρίζα του…

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν κάθε μέρα. Σε χωριά και μεγάλα αστικά κέντρα τής χώρας. Κυρίως στην Θεσσαλονίκη, και γενικά στην βόρεια Ελλάδα. Αλλά όχι μόνο. Δεκάδες από αυτά καταγγέλλονται και βλέπουν το φως τής δημοσιότητας, εκατοντάδες είναι αυτά που δεν καταγράφονται…

Επικίνδυνο το παρόν, ζοφερό το μέλλον…»

Θανάσης Γκόρδης

Σας ενημερώνουμε πως το ΑΤ Δράμας δηλώνει πως δεν έχει ακούσει ή ενημερωθεί για οτιδήποτε τέτοιο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει κάλλιστα πως η καταγγελία είναι ψεύτικη.

Θα μπορούσαμε όμως επίσης να υποθέσουμε πως ο ιερέας δεν πήγε στην αστυνομία ή δεδομένου του ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα μικρό οικισμό, δεν μαθεύτηκε παραέξω.

Εμείς σας παραθέσαμε τα δεδομένα, τα συμπεράσματα όμως, ανήκουν σε εσάς.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου - https://www.el.gr/