Τετάρτη, Μαρτίου 27

Άδεια ταμεία και έκρηξη χρέους και στη Γερμανία!

 Ένας τεράστιος παράγοντας είναι ο ταχέως γερασμένος πληθυσμός της Γερμανίας που βγαίνει στη σύνταξη!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner προειδοποιεί την κυβέρνησή του ότι τα κρατικά ταμεία αδειάζουν γρήγορα και η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει πορεία και να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας.

Βy Zerohedge

Ωστόσο, η διαμάχη για τις δαπάνες αναμένεται

μόνο να κλιμακωθεί, με τις ελλείψεις στον προϋπολογισμό να προκαλούν ανοιχτές συγκρούσεις μεταξύ του τριμερούς αριστερού-φιλελεύθερου συνασπισμού που διοικεί τη χώρα.

Με τις διαπραγματεύσεις να ξεκινούν για τον προϋπολογισμό του 2025, διακυβεύονται πολλά.

Ωστόσο, η εικόνα περιπλέχθηκε μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να μεταφέρει 60 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρήματα που προορίζονταν για την κρίση του κορωνοϊού σε άλλους τομείς του προϋπολογισμού, με το δικαστήριο να σημειώνει ότι η κίνηση ήταν αντισυνταγματική.

Από τότε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης και προσπάθησε να περικόψει τον προϋπολογισμό σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αγροτών της χώρας. Αυτές οι περικοπές έχουν ήδη πυροδοτήσει μαζικές διαμαρτυρίες, δείχνοντας πόσο λεπτή παραμένει η κατάσταση για την κυβέρνηση.

Ο Lindner, το κόμμα του οποίου έχει νικήσει στις κάλπες, θέλει απεγνωσμένα να δημιουργήσει κάποια απόσταση από τους εταίρους του στο συνασπισμό και να σώσει το κόμμα του από την εκλογική καταστροφή.

Ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι η οικονομική εικόνα που αντιμετωπίζει η Γερμανία είναι τρομερή και ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού μόνο θα αυξάνεται  τα επόμενα χρόνια εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών.

«Σε ένα δυσμενές σενάριο, τα αυξανόμενα ελλείμματα χρηματοδότησης οδηγούν σε αύξηση του χρέους σε σχέση με την οικονομική παραγωγή σε περίπου 345%  μακροπρόθεσμα», αναφέρει η Έκθεση Βιωσιμότητας που δημοσίευσε το γραφείο του. «Σε ένα ευνοϊκό σενάριο, το ποσοστό θα αυξηθεί σε περίπου 140% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος έως το 2070».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, η Γερμανία έχει περιορίσει τα επίπεδα χρέους της στο 60% της οικονομικής παραγωγής, κάτι που απαιτεί δραματικές αποταμιεύσεις.

Ένας τεράστιος παράγοντας είναι ο ταχέως γερασμένος πληθυσμός της Γερμανίας, με μια έκρηξη χρέους στον ορίζοντα καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες οδεύουν προς τη σύνταξη (πετάξτε τους planδημίες και εμβόλια), ενώ τα φορολογικά έσοδα συρρικνώνονται και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας αυξάνεται – εν μέρει λόγω του εκρηκτικού μεταναστευτικού πληθυσμού της χώρας.

Οι εταίροι του Lindner, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), απεχθάνονται να περικόψουν περαιτέρω τις δαπάνες, καθώς αυτό θα βλάψει τις εκλογικές τους πιθανότητες. Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Εργασίας Hubertus Heil πιέζει για ένα νέο πακέτο συντάξεων που θα προσθέσει δισεκατομμύρια στο χρέος της χώρας, το οποίο σημειωτέον υποστηρίζει και ο Lindner.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .