Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17

Π.Σαράκης: «Σε ποιον ανήκει ο χρυσός της Ελλάδας;» (βίντεο)

 Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παύλος Σαράκης από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σήμερα (16/12) σε αυτό το ζήτημα

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης έθεσε σήμερα (16/12) από το βήμα της Βουλής, το ερώτημα «σε ποιον ανήκει ο χρυσός της Ελλάδας;», με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Ιταλία και την απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση Μελόνι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χρυσού της

χώρας.

Ο κ.Σαράκης έθεσε το ερώτημα εάν ο χρυσός ανήκει πράγματι στην Ελλάδα ή…στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο συγκεκριμένος τραπεζικός φορέας είναι «ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία αγνώστων μετόχων πλειοψηφίας», τονίζοντας παράλληλα ότι «κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, με μόνο φυσικό προηγούμενο την Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου».

Δείτε βίντεο με τα όσα ανέφερε:

Οι δηλώσεις του κ.Σαράκη έρχονται στο πλαίσιο της συζήτησης για τον εθνικό προϋπολογισμό της χώρας.

«Για να το αντιληφθούμε, η κυβέρνηση θα μπορούσε να βάλει με παρόμοιο τρόπο, την ΑΑΔΕ, την Επιθεώρηση Εργασίας και άλλους παρόμοιους οργανισμούς», προσθέτει.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος κατέχει και διαχειρίζεται τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας, στα οποία περιλαμβάνονται τα σε συνάλλαγμα διαθέσιμα και ο χρυσός της Τράπεζας της Ελλάδος και του Δημοσίου», σημειώνει στη συνέχεια.

«Αυτό λοιπόν από μόνο του γεννά το ερώτημα: Πόσο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος και πόσο στους Έλληνες πολίτες», διερωτάται, αναφέροντας ακολούθως σχετικά στατιστικά στοιχεία.

«Τα 16 δισ. ευρώ των αποθεμάτων του χρυσού της χώρας, είναι της Τράπεζας της Ελλάδος ή της Ελλάδος», είναι το καίριο ερώτημα σύμφωνα με τον κ.Σαράκη.

«Είναι διαθέσιμα ή και αυτά είναι εκχωρημένα και χειριασμένα στους δανειστές;», διερωτάται σε δεύτερο χρόνο ο κ.Σαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .