Ο πρόεδρος της αυστριακής Επιτροπής για την επέκταση του ΝΑΤΟ Gunther Fehlinger είπε πως αν οι ΗΠΑ καταλάβουν την Γροιλανδία, τότε η Ευρώπη θα καταλάβει όλες τις αμερικανικές βάσεις στην ήπειρο και θα στείλει τους Αμερικανούς πίσω στο… Σικάγο!
«Αν δράσετε ακραία τότε θα δράσουμε και εμείς ακραία. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας χωρίς εσάς και χωρίς την πυρηνική σας ασπίδα».
Αν και ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί την αυστριακή κυβέρνηση ή κάποιον αυστριακό κρατικό οργανισμό, ωστόσο πρόκειται για έναν σημαντικό λομπίστα και δείχνει το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΕΕ για τις ΗΠΑ.
Η ΕΕ αυτή την στιγμή υπερεκτιμά τον εαυτό της και τις δυνατότητές της καθώς οι ΗΠΑ προσφέρουν στο ΝΑΤΟ το 51% της συνολικής στρατιωτικής ισχύος της Συμμαχίας.
Επί του πρακτέου χωρίς τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ χάνει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .