Δεν ξέρω τι ανήκει στους Έλληνες πραγματικά που να έχει αξία στην Ελλάδα..
«Εισερχόμενοι τουρίστες 43,3 εκατομμύρια. Ένατη θέση παγκόσμια για μία μικρούλα χώρα. 
«Εισερχόμενοι τουρίστες 43,3 εκατομμύρια. Ένατη θέση παγκόσμια για μία μικρούλα χώρα. Συνολικά έσοδα 23,6 δισεκατομμύρια ευρώ — πέφτουμε λίγο, 21η θέση, αλλά πάμε καλά. 545 ευρώ ανά τουρίστα, 96η, κοντά στον πάτο παγκοσμίως. Και απ’ αυτά τα χρήματα το 80% σε συμβόλαια μαζικού τουρισμού πηγαίνουν σε μη ελληνικές εταιρείες. Πρακτικά μαζικά εκποιούμε τη χώρα αντί πινακείου φακής».
Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, η συγκεκριμένη απόκλιση αποδεικνύει ότι ο τεράστιος όγκος επισκεπτών δεν παράγει ισοδύναμη ευημερία για την ελληνική κοινωνία ούτε ενισχύει ουσιαστικά τα δημόσια έσοδα, καθώς η υπέρμετρη πίεση στους προορισμούς συνδυάζεται με χαμηλή κατά κεφαλήν δαπάνη και διαρροή της υπεραξίας σε διεθνείς τουριστικούς ομίλους και πρακτορεία.
Απαντώντας στο ερώτημα για το ποιο τμήμα της τουριστικής περιουσίας παραμένει υπό εγχώριο έλεγχο, ο κ. Ιωαννίδης μετέφερε τις προσωπικές του διαπιστώσεις από τις συχνές επισκέψεις του στη χώρα:
«Δεν ξέρω τι ανήκει πλέον σε Έλληνες. Όπου ρωτάω, γιατί έρχομαι στην Ελλάδα πολύ συχνά, και ρωτάω “αυτό τι ωραίο;”, “α, ναι, είναι του Κατάρ”, “ναι, απ’ τα Εμιράτα”, “ναι, είναι από δω, από κει”. Δεν ξέρω τι ανήκει στους Έλληνες πραγματικά που να έχει αξία στην Ελλάδα..Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .