Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ‏

Οι πολιτικές πόρνες διεκδικούν αυτή την εποχή της εξαθλίωσης του λαού εκατομμύρια για την... "ηθική βλάβη" που έχουν υποστεί.
Σύμφωνα με το άρθρο 932 του Αστικού Κώδικα, του βασικού δηλαδή νόμου που ρυθμίζει τις διάφορες κοινωνικές σχέσεις (ιδιοκτησιακές, εργασιακές, οικογενειακές, κληρονομικές…) σύμφωνα με τα συμφέροντα της άρχουσας αστικής τάξης, «Σε περίπτωση αδικοπραξίας, ανεξάρτητα από την αποζημίωση για την περιουσιακή ζημία,
το δικαστήριο μπορεί να επιδικάσει εύλογη κατά την κρίση του χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης. 

Αυτό ισχύει ιδίως για εκείνον που έπαθε προσβολή της υγείας, της τιμής ή της αγνείας του ή στερήθηκε την ελευθερία του(…)». Με άλλα λόγια, αν προκαλέσουμε περιουσιακή ζημιά σε κάποιον, εκτός από την αποζημίωση που οφείλουμε να του καταβάλουμε, μπορεί να υποχρεωθούμε να του πληρώσουμε και κάποιο χρηματικό ποσό για ηθική βλάβη, ιδίως αν του προσβάλουμε την υγεία, την τιμή ή την αγνεία, ή την ελευθερία του. «Ιδίως», λέει ο αστικός αυτός κώδικας, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραπάνω περιπτώσεις αναφέρονται ενδεικτικά κι ότι υπάρχουν κι άλλες, ιδιαιτέρως αν αυτός που προσβλήθηκε είναι πρόσωπο περιωπής, σαν τους αξιότιμους αστούς βουλευτές μας απ’ το Πασόκ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑ.Ο.Σ, που διεκδικούν κάθε τόσο διάφορα σημαντικά ποσά «λόγω ηθικής βλάβης».
Επειδή χρησιμοποιώ τη λέξη «πόρνη» στον τίτλο αυτού του κειμένου, αισθάνομαι την υποχρέωση να ξεκαθαρίσω τη θέση μου απέναντι στις γυναίκες που εξασκούν με έντιμο τρόπο αυτό το επάγγελμα, παρέχοντας τις σεξουαλικές τους υπηρεσίες έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Μακριά από μένα η οποιαδήποτε κριτική απαξίωσή τους. Η αρνητική μου αναφορά αφορά μόνο το συρφετό μιας σειράς αστών επαγγελματιών πολιτικών, που παρέχουν τις ατιμωτικές τους υπηρεσίες ως δήμιοι της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι εξασκούν «λειτούργημα» κι ότι αγωνίζονται «για να σώσουν την Ελλάδα». Και που επιπροσθέτως εμφανίζονται κάθε τόσο να απαιτούν αποζημιώσεις και χρηματικές ικανοποιήσεις για «ηθική βλάβη», αυτοί που ως κύριο αν όχι μοναδικό τους μέλημα έχουν να βλάψουν το λαό με εντελώς ανήθικο τρόπο, εξαπατώντας τον και ληστεύοντάς τον για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.
Στην αρχή, όταν το θέμα των βουλευτικών διεκδικητικών αγωγών δημοσιεύτηκε στον Τύπο (Μάιος 2011), η εντύπωση που δόθηκε ήταν πως κάποιοι «συνταξιούχοι» βουλευτές διεκδικούσαν αναδρομικά των συντάξεών τους: «Aναδρομικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν περίπου 800 συνταξιούχοι βουλευτές, όπως έγινε γνωστό από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και γι αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007.(…) Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα αναδρομικά αυτά, αντιστοιχούν περίπου σε 200.000 – 250.000 ευρώ κατά μέσο όρο για κάθε προσφεύγοντα βουλευτή». Αυτά ανέφερε σε Ερώτησή του προς τους τότε αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης (βλ. papadimoulis.wordpress.com, 09/05/2011). Σήμερα όμως, όπως αποκαλύφθηκε από τα δημοσιεύματα του Τύπου, φαίνεται πως ο εσμός αυτών των αστών πολιτικών δεν περιλαμβάνει μόνο πρώην αλλά και σημερινούς βουλευτές, απ’ αυτούς που συνεργούν ως συγκυβερνώντες για την εξαθλίωση του λαού: «Την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις δραματικές συνέπειες της κρίσης, νυν, πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές αξιώνουν γενναιόδωρη αναδρομική αύξηση των αποδοχών τους. Οι προσφυγές ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών φτάνουν τις 250 (…)» (ΕΘΝΟΣ, 12.12.2011) Ας αντιγράψουμε ενδεικτικά και ορισμένα από το πλήθος των βουλευτικών ονομάτων που παραθέτει η ίδια εφημερίδα και που αφορούν εν ενεργεία βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης: «Π. Αντωνακόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Θ. Λεονταρίδης (ΝΔ), Π. Μελάς (ΝΔ), Μ. Μπεκίρης (ΝΔ), Ν. Νικολόπουλος (ΝΔ), Ι. Πλακιωτάκης (ΝΔ), Α. Χρυσανθακόπουλος (… ΛΑΟΣ)».     
Ήταν ο Πάγκαλος που πριν από κάποιους μήνες αναφέρθηκε στα πολιτικά «χαμαιτυπεία» (μπορντέλα), μιλώντας κυρίως για το Πασόκ (βλ. ανάρτησή μου στο blog αυτό με τίτλο «Οι Μαστροποί και οι Τσατσάδες του Πράσινου Μπορντέλου» 14.4.2011). Και ίσως δεν υπάρχει άλλος πιο κατάλληλος επαγγελματίας πολιτικός που να έχει περισσότερη ειδικευμένη γνώση στο ειδεχθές επάγγελμα της πολιτικής πορνείας, δηλαδή στο ξεπούλημα κάθε πολιτικής, ηθικής και ιδεολογικής αρχής έναντι χρημάτων και προσοδοφόρων πόστων. Γι’ αυτό, το αίσχος των διεκδικήσεων κάποιων εκατομμυρίων εκ μέρους των αστών αυτών πολιτικών της συγκυβέρνησης δεν μου προξενεί καμιά κατάπληξη. Για το μόνο που κάπως διερωτώμαι είναι αυτή η απαίτησή τους για χρηματική ικανοποίηση λόγω της… «ηθικής βλάβης» που έχουν υποστεί. Κι επειδή δεν είμαι ούτε δικηγόρος ούτε δικαστής, κοίταξα το άρθρο 932 του αστικού κώδικα (περί ηθικής βλάβης), το οποίο παρέθεσα στην αρχή αυτού του κειμένου, και προσπάθησα να καταλάβω τη «λογική» βάση αυτής της ανήθικης απαίτησής τους. Ποια βλάβη έχουν υποστεί στην υγεία (!), στην τιμή ή στην… αγνεία τους (!!!) από τα καθυστερούμενα; (Προφανώς ο αστικός αυτός κώδικας ως νόμος του 1941 αφορούσε την τιμή και την αγνεία των παρθένων γυναικών.) Και τέλος ποιος τους στέρησε την ελευθερία να… χειροκροτούν και να ψηφίζουν υπέρ της εξαθλίωσης του λαού και του ξεπουλήματος της χώρας; Κι όμως: Όπως φαίνεται από τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί υπέρ τους, φαίνεται τελικά ότι οι δικαστές αναγνώρισαν πως αυτοί οι επαγγελματίες έχουν υποστεί ηθική βλάβη, γι’ αυτό και τους επιδίκασαν διάφορα ποσά. Το γιατί δεν το γνωρίζω. Γι’ αυτό αναζήτησα να βρω κάποια μελέτη που να με διαφωτίσει κάπως πάνω στο θέμα. Και να πού κατέληξα.
Οι δικαστές, λέει, έχουν διευρύνει κάπως την έννοια της ηθικής βλάβης και επιδικάζουν κάποια χρηματική ικανοποίηση ως  «τίμημα των αλγηδόνων», με άλλα λόγια των «ψυχικών πόνων» που δοκίμασε το θύμα που υπέστη τη ζημιά. Κι αυτό μ’ έκανε να τρομάξω. Θυμήθηκα πόσες φορές και πόσο συχνά όλοι αυτοί που μας κυβερνούν έχουν εκφράσει σαν θύματα τον πόνο τους για τα μέτρα που παίρνουν σε βάρος μας. Και σκέφτηκα ότι, επειδή ο πόνος τους είναι τόσο πολύς για την εξαθλίωση που μας έχουν προκαλέσει και που ασύστολα και φασιστικά συνεχίζουν να μας επιβάλουν, μπορεί αυτοί οι άθλιοι να εμφανιστούν με θράσος στο μέλλον και να μας ζητήσουν χρηματική ικανοποίηση για τις «ψυχικές αλγηδόνες» που δοκίμασαν με την επιβολή των μέτρων της εξαθλίωσης. Από πολιτικές πόρνες όλα να τα περιμένεις.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1362199

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .