Σάββατο, Ιουνίου 2

Το πρόγραμμα Σαμαρά «έδωσε γη και ύδωρ στα μονοπώλια»

Το πρόγραμμα Σαμαρά «έδωσε γη και ύδωρ στα μονοπώλια»Σκληρή απάντηση δίνει το ΚΚΕ, στην σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα σήμερα.
Όπως αναφέρει, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έδωσε γη και ύδωρ στα μονοπώλια με το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε, ακολουθώντας μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της ΕΕ που θέτει ως βασικό στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων», παρά τον «ορατό κίνδυνο της νέας χρεοκοπίας».
Όπως επισημαίνει ο Περισσός, «ο πρόεδρος της ΝΔ όφειλε να απαντήσει στο ερώτημα: Αν είναι στην κυβέρνηση
τι θα κάνει και με ποιο τρόπο θα προστατεύσει το λαό από τον ορατό κίνδυνο της νέας χρεοκοπίας, που φέρνει το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ;
«Ο Α. Σαμαράς έδωσε με τη σημερινή του ομιλία υποσχετική στο μεγάλο κεφάλαιο για δραστική μείωση της φορολογίας του, για δεκάδες δις ευρώ χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων»
Το ΚΚΕ καταλήγει ότι «για τα λαϊκά στρώματα το πρόγραμμα του Α. Σαμαρά δεν αποτελεί ούτε καν ασπιρίνη, αλλά πραγματικό δηλητήριο. Προτείνει νέες περικοπές 11,5 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, φορολογικό ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων που θα φτάσει το ¼ του οικογενειακού εισοδήματος του 2011, ενώ ακόμα και οι ψεύτικες ελπίδες για νέες θέσεις εργασίας που έδωσε δεν θα καλύψουν παρά ένα ελάχιστο μέρος της συνολικής ανεργίας που ξεπερνάει το 1,2 εκατομμύρια ανέργους».
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .