Σάββατο, Φεβρουαρίου 8

Τι συμβαίνει; Σμήνος σεισμών "χτυπά" την Ελλάδα


Τι συμβαίνει στο Ιόνιο και στον Πατραϊκό κόλπο; Μετά την Κεφαλλονιά, η Αμφίκλεια και η Κυλλήνη με δόνηση 4,2 Ρίχτερ

Γαϊατανάκι σεισμών παρατηρείται στην Ελλάδα από χθες το πρωί. Πέρα από την Κεφαλονιά, όπου η γη δεν σταματά να σείεται, ο Εγκέλαδος χτύπησε σε τρεις ακόμη περιοχές: Την Αμφίκλεια, την Κυλλήνη και τη νύχτα στον Πατραϊκό κόλπο.
Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09:58 στην Αμφίκλεια και στις 14:27 στην Κυλλήνη. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν έντασης 4,4 βαθμών
της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 116 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας, 36 χιλιόμετρα Νοτιανατολικά της Λαμίας και 7 χιλιόμετρα ανατολικά των Καμμένων Βούρλων.
Το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:27 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κυλλήνη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρό της εντοπίζεται σε περιοχή 12 χλμ νοτιοδυτικά της Κυλλήνης, με εστιακό βάθος 23,1 χλμ.
Το τρίτο χτύπημα του εγκέλαδου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 03:21. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης που είχε ένταση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου-Αντίρριου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.
parapolitika