Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31

Μου λένε πολλές φίλες μου – ίσως οι περισσότερες – ότι τόσο οι ίδιες όσο και ο κύκλος τους δυσκολεύονται πολύ στην εύρεση συντρόφου.

 

Στην καλύτερη περίπτωση περιστασιακά hook ups. Αλλά κι αυτό έχει αρχίσει να δυσκολεύει.
Κάποιοι λόγοι που μπορώ να σκεφτώ είναι οι εξής. Παρόλα αυτά μην διστάσετε να προσθέσετε/με διορθώσετε!
1) Οι άνδρες στην πλειονότητα τους αρνούνται να δουλέψουν έστω και ελάχιστα με τον εαυτό τους. Πιο εύκολα πείθεις Έλληνα άνδρα να γίνει

γκέι παρά να πάει για ψυχοθεραπεία.
Όταν λοιπόν μια γυναίκα έχει κάνει τόση δουλειά με τον εαυτό της και πέφτει πάνω στον Homo Sapiens Neanderthalensis, ε λογικό είναι να του λέει tyn.
2) Το θέμα του ανδρικού ντυσίματος. Οκ, δεν περιμένει καμία ο άλλος να ντύνεται με bespoke 3-piece και να φοράει παπούτσια Edward Green. Αλλά βλέπεις την μία να είναι ντυμένη στην πένα και εκείνον που τη συνοδεύει σαν να πηγαίνει στο γήπεδο.
Είναι τουλάχιστον αναμενόμενο να ξενερώσει μια γυναίκα όταν βλέπει έναν άνδρα που δεν προσέχει καθόλου την εμφάνιση του.
Όπως έλεγε και μία stand up comedian: “I am attracted to men but I don’t find men attractive”.
Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να το περιγράψει καλύτερα
3) Μεγάλη μείωση του pay gap.
Το pay gap μεταξύ ανδρών και γυναικών συνεχώς μειώνεται. Ειδικά για ίδια προσόντα/προϋπηρεσία μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι δεν υφίσταται καν.
Πολλές γυναίκες όμως θέλουν ο σύντροφος τους να έχει μεγαλύτερο εισόδημα από εκείνες. Αυτό όμως – εφόσον ισχύει και εφόσον ισχύει και η μείωση του pay gap – μικραίνει δραματικά το pool των διαθέσιμων ανδρών.
4) Παραμορφωτικοί φακοί των social media/dating apps.
Οι γυναίκες λαμβάνουν δυσανάλογα μεγάλη προσοχή στα social media και τα dating apps, η οποία δημιουργεί διογκωμένη αντίληψη του πόσο επιθυμητές είναι.
Είναι πολύ εύκολο για έναν άνδρα να εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω μηνυμάτων. Μάλιστα κάποιοι χρησιμοποιούν και ai bots ώστε να μην τρώνε χρόνο γνωρίζοντας ότι είναι numbers game.
Δεν είναι πάντοτε σαφές σε όλες τις γυναίκες ότι ο άνδρας που τους έστειλε και εκδήλωσε ενδιαφέρον, έχει κάνει το ίδιο σε άλλες 100.
Επίσης δεν είναι πάντοτε προφανές σε όλες τις γυναίκες ότι το όποιο ενδιαφέρον είναι για κάτι ευκαιριακό και όχι για δέσμευση.
Στον βαθμό που τα παραπάνω δεν είναι τόσο σαφή, ενδέχεται σε κάποιες γυναίκες να δημιουργείται λάθος εντύπωση για το πόσο επιθυμητές είναι.
Όταν εισπράττουν όσο ενδιαφέρον εισπράττει η Alessandra Ambrosio, λογικό είναι να νιώθουν ότι είναι εξίσου επιθυμητές (υπερβάλω όπως αντιλαμβάνεστε αλλά όχι πολύ).
Αν ισχύουν τα παραπάνω, επόμενο είναι να θέτουν μη ρεαλιστικά κριτήρια για τους άνδρες στους οποίους στοχεύουν.
5) The Manosphere
Θα μπορούσαμε να το εντάξουμε στο 1 ότι οι άνδρες δεν δουλεύουμε με τον εαυτό μας αλλά θεωρώ ότι είναι μια κατηγορία από μόνο του. Γιατί η ανδρόσφαιρα πραγματικά δηλητηριάζει τα μυαλά των νέων ανδρών. Πραγματικά τους κάνει μισογύνηδες (ό,τι και αν σημαίνει αυτό).
Σκέψου το λίγο ρε φίλε! Όσο και να έχει ρίξει τα στάνταρ της μια γυναίκα, όσο ελαστική/αδιάφορη/επιεικής και να είναι, είναι κατάντια να καταλήξει με κάποιον που έχει τις απόψεις που διακινούνται στην ανδρόσφαιρα.
Που και σωστές να ήταν/είναι κάποιες από αυτές (ναι, υπάρχουν ΚΑΙ gold diggers – deal with it), εσύ τις ακούς μόνο και μόνο επειδή σου χαϊδεύουν τ’ αφτιά. Γιατί σε βολεύει να φταίνε οι κακές οι γυναίκες που δεν σε εχτιμάνε.
Γιατί, διαφορετικά, θα έπρεπε να κάνεις την αυτοκριτική σου και να δεις μήπως μπορείς κάπως να βελτιωθείς.
Και αυτό, ούτε σου περνάει από το μυαλό.
Δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά σίγουρα δεν είναι αμελητέο. Και οπωσδήποτε κάνει πολλούς άνδρες να αυτοεξαιρούνται από το pool των διαθέσιμων συντρόφων.
Με αφορμή το τελευταίο, νομίζω ότι δεν είναι μόνο ζήτημα προσφοράς και ζήτησης—είναι ότι άνδρες και γυναίκες δεν μιλάμε πια την ίδια γλώσσα.
Και ότι μέχρι να αναγνωρίσουμε όλοι μας τη δική μας ευθύνη στο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, η κατάσταση θα συνεχίσει να χειροτερεύει.
Εσάς ποια είναι η δική σας εμπειρία; Θεωρείτε ότι παίζουν ρόλο τα παραπανω ή βλέπετε άλλους παράγοντες που παίζουν ρόλο;
EDIT 1: Ρεντπιλάδες και αντίστοιχοι που σας τρώει ο πισινούλης σας να σχολιάσετε εδώ αντί να παρακολουθήσετε την Pearl, σας ενημερώνω ότι θα φάτε ανηλεές τρολάρισμα. Γιου χαβ μπιν γουόρντ.
EDIT 2: Ditto για τις κυρίες που αναφέρουν τις λέξεις πατριαρχία, σεξισμός και μισογυνισμός πιο συχνά απ’ ό,τι ο μέσος κνίτης τις λέξεις καπιταλισμός/ιμπεριαλισμός. Ίσως αυτή εδώ, να μην είναι η κατάλληλη ανάρτηση να σχολιάσετε. Αν όμως θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, μπι μάι γκέστς ❤
EDIT 3: To ανέφερε ο Χρήστος Μαυρόγιαννης. Πολλές (και πολλοί) έχουν μείνει πολύ καιρό μόνες/οι τους. Και είδαν ότι δεν έπαθαν και τίποτε και είναι μια χαρά.
Συνεπώς, είναι λιγότερο διατεθειμένες να κάνουν συμβιβασμούς. Και αντιστοίχως, λιγότερο διατεθειμένοι οι άνδρες να κάθονται να τους ζαλίσει τον έρωτα η κάθε μέτρια που την είδε ντίβα και θέλει να το παίξει hard to get.

Alexandros Fatsis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .