Τόμσεν : ΕΓΚΛΗΜΑ οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, το 2016 θα μείνετε εντελώς από λεφτά!


Την "ωρολογιακή βόμβα" του ασφαλιστικού απασφαλίζει ο Τόμσεν

Την "ωρολογιακή βόμβα" του ασφαλιστικού συστήματος, απασφάλισε η τρόικα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι αν δεν λάβει εγκαίρως μέτρα, από το 2016 πολλά Ταμεία δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν τις συντάξεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η τρόικα αμφισβήτησε ανοιχτά τα οικονομικά στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και ζήτησε τον ακριβή αριθμό των αιτήσεων συνταξιοδότησης που εκκρεμούν ενώ μελετώντας τη ροή των συνταξιοδοτήσεων, οι εκπρόσωποι των δανειστών σημείωναν

πως "μια ολόκληρη γενιά βγαίνει στη σύνταξη".

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι περισσότεροι από 2.600.000, ενώ αυξήθηκαν κατά 600.000 τα τελευταία έξι χρόνια.

Όπως ανέφεραν οι τροϊκανοί στη συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η μείωση των επιχορηγήσεων του κρατικού προϋπολογισμού τα επόμενα χρόνια είναι αποφασισμένη κατά 1,6 δισ. ευρώ το 2014 και κατά 600 εκατ. το 2015, με αποτέλεσμα, όπως τόνισαν αν δεν ληφθούν μέτρα τα Ταμεία θα εξαντλήσουν τα αποθεματικά τους ως το 2016.

Σημειώνεται από την εφημερίδα ότι ο Πόουλ Τόμσεν κατά την προηγούμενη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας τον είχε "καρφώσει" λέγοντας: "Η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι 930 ευρώ, όταν στη Γερμανία είναι 800 ευρώ".

Η τρόικα, ζήτησε ως το τέλος του έτους να προετοιμαστούν σε ηλεκτρονική βάση οι ατομικές μερίδες ασφαλισμένου, ώστε οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ να υπολογίζονται με τα νέα δεδομένα ενώ το μέτρο θα επεκταθεί και στις κύριες συντάξεις, δεδομένου ότι από το 2015 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όλους.

Σημειώνεται ότι η σύνταξη θα υπολογίζεται με βάση τους παλιούς νόμους για τα χρόνια ασφάλισης ως το 2010 και με τον νέο ασφαλιστικό νόμο για τα επόμενα χρόνια.newmoney
politika-gr.