Τετάρτη, Απριλίου 24

Πετράκος και Παπαθωμά αμφισβητούν και την αφρικανική σκόνη: «Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει…»

Τι έγραψαν για τη σκόνη Γρηγόρης Πετράκος και Θεοφανία Παπαθωμά

σκόνη Πετράκος

Με «άλλο» μάτι είδαν την αφρικανική σκόνη που έχει σκεπάσει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, ο Γρηγόρης Πετράκος και η Θεοφανία Παπαθωμά.

Με αναρτήσεις που έκαναν και οι δύο φαίνεται πως αμφισβητούν τη σκόνη που μας έπνιξε και μας πνίγει, συνοδεύοντας την ανάλυση τους από

περίεργες θεωρίες.

Πιο συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Πετράκος ανάρτησε μια φωτογραφία με την Ακρόπολη πνιγμένη από την αφρικανική σκόνη και έγραψε: «Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει.».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο-ανάρτηση για τη σκόνη από τη Θεοφανία Παπαθωμά.

Πετράκος – Παπαθωμά: Οι αναρτήσεις για τη σκόνη

petrakos098

 

436953977_1425072764779126_3136741527683749986_n_2

Αφρικανική σκόνη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σωματιδίων αφρικανικής σκόνης και αυτό το γεγονός μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης ενημέρωσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (τελευταία ενημέρωση σήμερα στις 8:00) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, συστήνει τις ακόλουθες οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ως εξής:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

• Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα

• Καρδιοπαθείς

• παιδιά καθώς και

• τα άτομα άνω των 65 ετών

θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

• Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.


Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .