Τρίτη, Απριλίου 22

‘Αδωνις ο Προκρούστης :Μόνο με παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό οι ασθενείς στο ΕΣΥ. Γιατί κοστίζει πολύ ακριβά στο σύστημα ο κάθε ένας που τρέχει σε Νοσοκομείο !!

Την ανάλγητη τακτική του για τους ασθενείς κατέδειξε για ακόμη μία φορά σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τους οικογενειακούς γιατρούς, οι οποίοι όπως τόνισε ξεκάθαρα, θα μπουν σφήνα μεταξύ των ασθενών και των δημόσιων νοσοκομείων.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, και στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μηδέν, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το προσεχές διάστημα, οι ασθενείς θα επισκέπτονται τα νοσοκομεία μόνο με παραπεμπτικό, προσθέτοντας ότι το δημόσιο νοσηλευτήριο είναι η τελική επιλογή για έναν ασθενή και επιπλέον κοστίζει πολύ ακριβά στο σύστημα.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ο νέος φορέας δηλαδή το ΠΕΔΥ) απαιτεί 2.500 οικογενειακούς γιατρούς και οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Αρχικά θα προσληφθούν 1.000 γιατροί. Ο κάθε γιατρός θα χρεώνεται 2.200 ασθενείς ο καθένας και μέσα σε διάστημα δύο ετών, θα πρέπει οι οικογενειακοί γιατροί, να έχουν καταγράψει ηλεκτρονικά όλο τον αστικό πληθυσμό δημιουργώντας μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Οι οικογενειακοί γιατροί θα συνταγογραφούν φάρμακα. Θα εξετάζουν και θα παραπέμπουν στην συνέχεια το περιστατικό στο νοσοκομείο. Ο ασθενής θα μπορεί να αλλάξει τον οικογενειακό του γιατρό μετά από ένα χρόνο.

Για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε ότι οι μνημονιακές πολιτικές – τις οποίες υπηρετεί με τόση αφοσίωση ο κ. Γεωργιάδης- στερούν από τους ασθενείς κεκτημένα και βασικά τους δικαιώματα όπως η πρόσβαση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο θα γίνεται τελικά όλο και περισσότερο απρόσιτο για έναν πολίτη.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/311934/mono-me-parapemptiko-apo-oikogeneiako-giatro-oi-astheneis-sto-esu/#ixzz2zbIrOIfm
medispin