Τρίτη, Απριλίου 22

Τα μοναστήρια - καταφύγια των VIP

Τα μοναστήρια - καταφύγια των VIP
Τα μοναστήρια - καταφύγια των VIP
Πέρυσι ο Στράτος Τζώρτζογλου πέρασε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιον Όρος, σηκώνοντας μάλιστα με ευλάβεια τον Σταυρό στην περιφορά του Επιταφίου, στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης.
Αντίστοιχα, η Μαρία Μενούνος έδινε το «παρών» στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Λος Άντζελες, εκεί όπου κάθε χρόνο τον Επιτάφιο τρέχει να σηκώσει ο Τομ Χανκς, υπό το περήφανο βλέμμα της Ελληνίδας συζύγου του και της φίλης του Νία Βαρντάλος.
Η Μαρινέλλα κάθε χρόνο τη Μεγάλη Πέμπτη προσπαθεί να βρίσκεται στη Μονή του Οσίου Παταπίου, εκπληρώνοντας ένα τάμα της και για τον ίδιο λόγο ο Γιάννης Πλούταρχος επισκέπτεται τη Μονή του Ιωάννη Προδρόμου λίγο πιο έξω από τη Λιβαδειά.

Η δύναμη της προσευχής και της πίστης δεν κάνει διακρίσεις σε επώνυμους και ανώνυμους και οι Έλληνες καλλιτέχνες (ή όσοι νιώθουν Έλληνες) αναζητούν τις γεμάτες κατάνυξη ημέρες καταφύγιο σε μοναστήρια και εκκλησίες, ψάχνοντας να βρουν την εσωτερική τους ισορροπία.
Κοντά στη Θεία Λειτουργία και στο Θεό τους έφερε άλλοτε η ίδια η οικογένεια και ο τρόπος που έχουν μεγαλώσει, άλλες φορές ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή τους.
Ο Γιάννης Πάριος, για παράδειγμα, από τους βαθιά θρησκευόμενους καλλιτέχνες, εδώ και χρόνια επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας στην πατρίδα του, την Πάρο. Από μικρό παιδί ο σπουδαίος τραγουδιστής έμαθε από την οικογένειά του την αξία της πίστης, πεποίθηση που ρίζωσε μέσα του και έμεινε ακλόνητη μέχρι σήμερα.
Ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα μάλιστα, το οποίο του συνέβη κάποτε λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη και από το οποίο γλίτωσε (όπως λένε όλοι, αλλά και ο ίδιος πιστεύει) από θαύμα ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την πίστη του. Από τότε, κάτι σαν τάμα έχει να επισκέπτεται τη μονή στο νησί του.
Ακριβώς αυτή η βαθιά πίστη είναι που έχει οδηγήσει στα τάματα και άλλους καλλιτέχνες, όπως τον Τόλη Βοσκόπουλο, που επισκέπτεται πολύ συχνά την εκκλησία και το Μοναστήρι της Παναγίας της Τήνου, όπου έκανε τάμα για την υγεία της κόρης του και τον Γιάννη Φλωρινιώτη, που, ύστερα από μία σοβαρή περιπέτεια υγείας της μοναχοκόρης του Άννας, έκανε τάμα, αλλά και εικονοστάσι στο μπαλκόνι του σπιτιού του, προκειμένου να ευχαριστεί την Παναγία που την έσωσε.
Τάμα στην Παναγία για αγαπημένο της πρόσωπο εξομολογήθηκε πρόσφατα πως έκανε και η Πάολα, που δεν κρύβει την πίστη της στο Θεό και έχει πάντα στο καμαρίνι της εικονίσματα.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
Πηγή: Espresso της Κυριακής
http://www.enikos.gr