Υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας ακόμα και με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την προϋπόθεση να… μετανοήσουν για τα μνημόνια, τάχθηκε ο  υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μανώλης Γλέζος,  σε συνέντευξή  του στην «Ελευθεροτυπία», αν και προέβλεψε ότι το κόμμα του θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.  
Όπως υποστήριξε  ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος, «αλλά και αυτοδύναμος να είναι θα αναζητήσει συμμαχίες. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε χωρίς το λαό».
Για το  ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πλειοψηφία απάντησε ότι  «αν συμβεί αυτό, τότε θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους», ενώ   διευκρίνισε ότι  αποκλείει τη Χρυσή Αυγή, όχι όμως  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Αν μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;» διερωτήθηκε.
Για την  διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα ανέφερε ότι θα ξεκινήσει  αφού πρώτα καταργηθεί το Μνημόνιο, ενώ ισχυρίσθηκε ότι ακόμα και αν σταματήσουν οι δόσεις από το πρόγραμμα βοήθειας,  το Δημόσιο θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του, με περιορισμό της σπατάλης και της φοροδιαφυγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια θέση για την κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε πάρει και πέρσι τον Ιανουάριο ο κ. Γλέζος, αλλά προχώρησε στη συνέχεια σε διορθωτική δήλωση.