Δευτέρα, Αυγούστου 29

Γεροβασίλη: τα μέτρα βρίσκονται πίσω μας (και μας κυνηγούν)

Από την εποχή που θα αλλάζαμε την Ευρώπη, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τώρα ψάχνουμε καμιά ρωγμή για κανένα μερεμέτι,
H κυβέρνηση έχει ξεπεράσει την «πιο κρίσιμη καμπή» του προγράμματός της, υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά»:«Τα μέτρα βρίσκονται πλέον πίσω μας, έχοντας παράλληλα τηρήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα και υπερκαλύψει κάθε μας υποχρέωση» προσθέτει.

Τα μέτρα βρίσκονται πίσω μας, ακριβώς πίσω μας και μας κυνηγούν. Παίρνουν διάφορες τρομακτικές μορφές, ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος, αλλά και πιο ήπιες-ύπουλες: έμμεσοι φόροι, αύξηση ΦΠΑ.
Τα μέτρα μας κυνηγούν σαν να είμαστε pokemon.
Η υπερκάλυψη κάθε υποχρέωσης δεν νοείται ως «υποχρεώσεις» διορισμών ημετέρων. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση δεν κάνει  ρουσφέτια.
Όσον αφορά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, επισημαίνει ότι αυτές θα κινηθούν στο πλαίσιο της «δίκαιης ανάπτυξης», με δύο σημεία – σταθμούς: την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας «με τη δίκαιη συμμετοχή και στις υποχρεώσεις και στα οφέλη όλων των Ελλήνων πολιτών».
Το δίκαιο θα λάμψει, θα πρωτεύσει, θα γίνει φάρος φωτεινός: “της δικαιοσύνης ανάπτυξη νοητή και Γεροασίλη εσύ δοξαστική”…
Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζει τη Σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου «ένα ακόμη βήμα» προς τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας για την αλλαγή της ευρωπαϊκής ατζέντας και αναφέρει ότι υπάρχει «εμφανής πλέον ρωγμή στην ιδεοληψία που επικράτησε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης εντός της ΕΕ».
Από την εποχή που θα αλλάζαμε την Ευρώπη, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τώρα ψάχνουμε καμιά ρωγμή για κανένα μερεμέτι, κανένα σοβατισματάκι, ίσα να πούμε ότι της κάναμε ένα λίφτινγκ.
Επίσης δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για την «αμφίσημη στάση» της στο ζήτημα των εργασιακών.
Η λεπτομέρεια ότι η ΝΔ δεν κυβερνά σε αυτή τη φάση, ας μη ληφθεί υπόψη.
Επιπλέον, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη ξεκαθαρίζει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών είναι οριστικός και χαρακτηρίζει τη διαδικασία «πρωτόγνωρα αδιάβλητη για τα ελληνικά δεδομένα».
Να ολοκληρωθεί με το καλό κι αν είναι πράγματι αδιάβλητη, η Κυβέρνηση θα πάρει πολλούς πόντους. Πολύ τη διαφημίζουμε πριν διεξαχθεί, κάτι που κεντρίζει τους υποψιασμένους…
Τέλος, κάνει ειδική μνεία στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η γείτονα χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρώπη. «Το ενδεχόμενο παραβίασης της συμφωνίας περιορίζεται με το πέρασμα του χρόνου», δηλώνει και προσθέτει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει σταματήσει να ενισχύει τις δομές φιλοξενίας.
Πράγμετι είναι μια επωφελής συμφωνία. Τέσσερις πέντε πόλεις σαν τη Πάτρα και καμιά πενηνταριά χωριά των δύο χιλιάδων κατοίκων θα χρειαστούμε. Θα δώσουμε και ώθηση στην οικοδομή, παραδοσιακό αναπτυξιακό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.http://emo.gr