Τους ταΪζουμε, τους ποτίζουμε, τους στεγάζουμε με όλα τα έξοδα απ’ τις τσέπες των φορολογούμενων κι αυτά τα καθάρματα βάζουν φωτιές και τα καίνε όλα…

 diafimiseto

ΣΤΕΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΙ ΑΠ’ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ …..

Τις πληγές τους μετράνε στη Λέσβο μετά τα χθεσινά (Δευτέρα) επεισόδια στο hot spot της Μόριας, μεγάλο μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σε αποκαΐδια, με αποτέλεσμα 5.700 μετανάστες να μείνουν στο δρόμο

Αιτία για τα επεισόδια, που ξεκίνησαν περίπου στις 7 το απόγευμα, με φωτιές και αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων (είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο φιλοξενίας που μετετράπη σε κέντρο κράτησης διέμεναν 88 εθνικότητες), φέρεται να είναι φήμη που κυκλοφόρησε για ομαδικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.
Λόγω της φωτιάς που γρήγορα επεκτάθηκε και στα γύρω κτήματα με ελαιόδεντρα, κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του χώρου των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και τα παιδία μεταφέρθηκαν στη δομή του ΠΙΚΠΑ.

Mεγάλος αριθμός προσφύγων διέφυγε με κατεύθυνση προς το λιμάνι, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τους αποτρέψουν και να τους οδηγήσουν πίσω στον καταυλισμό. Πολλοί ωστόσο είναι αυτοί που έχουν διαφύγει και αναζητούνται μέχρι αυτήν την ώρα.

Όσοι ωστόσο από τους πρόσφυγες και μετανάστες επέστρεψαν στον καταυλισμό δεν βρήκαν παρά στάχτες και λάσπες από τα νερά της πυροσβεστικής. Και όλα αυτά την στιγμή που Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για έντονες βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες.


Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η μεταφορά δύο διμοιριών ΜΑΤ στο νησί. Από τις αρχές γίνονται σκέψεις για να πάνε σε τους μετανάστες σε γήπεδο ή να ναυλώσουν πλοίο για να τους μεταφέρουν, όμως αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο. Οι κάτοικοι ζητούν να ληφθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθώς εκφράζουν φόβους ακόμη και για το ενδεχόμενο να υπάρξει νεκρός αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει στο νησί σύσκεψη στη Μυτιλήνη με απεσταλμένο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το Σαββατοκύριακο στα νησιά του Αιγαίου σημειώθηκαν 300 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, ανεβάζοντας σε 13.536 το επίσημο αριθμό των εγκλωβισμένων στα νησιά.https://cretanpatriot.wordpress.com