Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24

Άτσα, ο φιλότεχνος μάγκας…Δήλωσε την σπιταρόνα του ως μουσείο, για να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ!

k3

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας με δραστηριότητα, σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βίλες στα βόρεια προάστια και όμως έχει καταφέρει να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ για ΕΝΦΙΑ.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας αν και έχει ένα τεράστιο ακίνητο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους φόρους του, εντούτοις έχει καταφέρει να αποφύγει την καταβολή φόρους ιδιοκτησιας.
Έκανε το σπίτι του…
μουσείο
Έχει δηλώσει το σπίτι του ως μουσείο και ως εκ τούτου απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ.
Για να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό του σπιτιού τους ως μουσειακό χώρο, ο εν λόγω επιχειρηματίας, έχει βάλει ορισμένους πίνακες γνωστών ζωγράφων  στους τοίχους.
Με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποφεύγει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ, τον οποίο καλούνται να πληρώσουν ακόμη και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.
Να σημειωθεί ότι από τον ΕΝΦΙΑ, εξαιρούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που δεν είναι φορείς της γενικής κυβέρνησης και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν ακίνητα και τα ιδιοχρησιμοποιούν με κοινωφελή σκοπό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ.
Απαλλαγή υπάρχει και όταν τα πρόσωπα αυτά παραχωρούν τα ακίνητα δωρεάν στο Δημόσιο.
 http://www.makeleio.gr