Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ Εκτός πραγματικότητας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ & Νέα Δημοκρατία

Δελτίο Τύπου Νέα Δεξιά
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ παρακολουθεί έκθαμβη τον δημόσιο διάλογο που πραγματοποιείται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Νέας Δημοκρατίας για ζητήματα που αφορούν τις οφειλές των επιχειρήσεων, και διαπιστώνει ότι ουδείς αναφέρει τα αυτονόητα:
1. Οι τράπεζες δεν μπορεί να είναι εισπράκτορες και καταδότες του κράτους!
Το μέτρο της κατασχέσεως λογαριασμών -τόσο φυσικών όσο και νομικών προσώπων- είναι παράλογο και ενάντια σε κάθε λογική ελευθερίας. Ζητούμε άμεση επαναφορά της Τραπεζικής
Πίστης και του Τραπεζικού Απορρήτου.

2. Οι ρυθμίσεις των οφειλών προς το δημόσιο, έχουν αποδώσει στο παρελθόν έσοδα στο κράτος. Αποτελούν ως εκ τούτου πεπατημένη για την αύξηση των εσόδων και οιαδήποτε αντίρρηση πρέπει να εκλαμβάνεται ως εκ του πονηρού και ως στοχεύουσα σε περαιτέρω κλεισίματα επιχειρήσεων και δήμευση περιουσιών.
3. Η δραματική αύξηση των οφειλών προς το δημόσιο, καταδεικνύει ότι τα προγράμματα που ψηφίζονται στο κοινοβούλιο στοχεύουν σε λάθος κατεύθυνση. Ακόμη και αν διαγραφόντουσαν όλες οι οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς το ελληνικό δημόσιο, την επόμενη κιόλας ημέρα θα δημιουργούνταν νέες, καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι το ύψος των εισφορών και των φόρων. Η οικονομική και ασφαλιστική πολιτική της χώρας μας δεν είναι βιώσιμη και οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην απόλυτη αποτυχία, στην χρεοκοπία της χώρας και αργά ή γρήγορα στην έξοδο από την Ευρωζώνη.
Όσο κι αν ακούγεται «άκαιρο», η Ελλάδα σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των δανειστών της, πρέπει να αναθεωρήσει προς το Οικονομικά Ελεύθερο το πρόγραμμα που έχει ψηφιστεί.
Αυτό βέβαια, προϋποθέτει ότι την Ελλάδα θα κυβερνούν δυνάμεις που δεν τελούν υπό την ομηρία του πελατειακού κράτους που οι ίδιες δημιούργησαν (όπως ο Σύριζα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ) και που αποτελεί τον πραγματικό υπαίτιο του αδιεξόδου, στο οποίο έχουμε οδηγηθεί.http://neadexia.gr