Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25

Δημήτρης Κακαλέτρης: Γιατί γυναίκες απ΄ όλον τον κόσμο τον εμπιστεύονται και συρρέουν στο ιατρείο του

Tης Βασιλικής Σωτηρίου
Ο Δημήτρης Κακαλέτρης είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες γυναικολόγους και από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες που έχει να επιδείξει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας. Έχει... διαγράψει μια εξαίρετη πορεία στον χώρο της μαιευτικής για 25 ολόκληρα χρόνια, ενώ έχει εξειδικευτεί στο NHS (Lincoln Comity Hospital) specialist – CCST της Αγγλίας, αναλαμβάνοντας ως κύρια εργασία του την Αίθουσα Τοκετών και τα Γυναικολογικά Χειρουργεία.

 
Ο τίτλος που του αποδώθηκε άλλωστε, αυτός του “Master Surgeon” καθόλου τυχαίος δεν είναι, αφού όλα αυτά τα χρόνια διεκπεραίωσε έναν ασύλληπτο αριθμό τοκετών και γυναικολογικών χειρουργείων, με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό να καταφεύγουν σ’αυτόν για να αντιμετωπίσουν και να προλάβουν σοβαρές επιπλοκές τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού.



Οι Ελληνίδες τον έχουν λατρέψει και τον έχουν ξεχωρίσει, ενώ δεκάδες είναι οι γυναίκες που επισκέπτονται το ιατρείο του από την άλλη άκρη του κόσμου, προκειμένου να τον γνωρίσουν και να πάρουν τη γνώμη του σε γυναικολογικά θέματα που τις ταλαιπωρούν.


Είναι άλλωστε ένας καταξιωμένος χειρουργός, ενώ σύμφωνα με ομολογίες γυναικών που ανήκουν στο πελατολόγιό του και όχι μόνο, όλες αυτές που τον επισκέπτονται καταφέρνουν να ξεπεράσουν οποιοδήποτε γυναικολογικό πρόβλημα, αλλά και να γίνουν μητέρες, ακόμη κι αν για μερικές απ’ αυτές η απόκτηση ενός παιδιού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ο κ. Κακαλέτρης έχει γίνει πασίγνωστος και όλος ο ιατρικός κόσμος συζητά τ’ όνομά του. Ανατρέχοντας, μάλιστα, κανείς στην επαγγελματική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, θα δει ξεκάθαρα γραμμένη τη φράση: «ΌΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗΤΕΡΕΣ»!

 


Συντάκτες του ιατρικού ρεπορτάζ και άνθρωποι των ΜΜΕ τον αναζητούν συνεχώς, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια αποκλειστική συνέντευξη του πολυσηζητημένου Γυναικολόγου-Χειρουργού, ενώ όλοι τον ρωτούν για το επίμαχο “μυστικό” του που τον βοηθά να “κερδίσει” όποια γυναίκα μπει στο ιατρείο του και να δώσει τη “μαγική” λύση στο πρόβλημά της.



Ωστόσο ο ίδιος, όντας άνθρωπος χαμηλών τόνων, όπως ομολογούν όσοι τον γνωρίζουν καλά, αποφεύγει την έκθεση στα ΜΜΕ, ενώ στις σπάνιες φορές που επιλέγει να μιλήσει, επιμένει στην ίδια ακριβώς απάντηση, πως η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και πως έτσι ακριβώς την αντιμετωπίζει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική σχέση που αποκτά με κάθε “ασθενή” του, ενώ, όπως αποκαλύπτει, ένας γυναικολόγος θεωρείται πετυχημένος όταν είναι και εξίσου καλός ψυχολόγος.

Στο φλέγον τώρα ερώτημα για το πώς καταφέρνει να χαρίσει ένα μωρό σε όλες τις γυναίκες που το επιθυμούν αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εκείνος απαντά ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι πως έχει το χάρισμα να τις αποφορτίζει από το άγχος που τους προκαλεί η σφοδρή επιθυμία τους να γίνουν μητέρες και από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύεται, όλα γίνονται πιο εύκολα!



“Η επιστήμη έχει τη λύση για κάθε πρόβλημα”, είναι μια φράση που συνηθίζει να λέει συχνά στις γυναίκες που καταφεύγουν σ’ εκείνον, αν και επιμένει πως το πιο σημαντικό για κάθε γυναίκα με ένα σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα, είναι να βρει την ανάλογη ψυχολογική στήριξη στον γυναικολόγο που θα επιλέξει μιας και μόνο τότε θα τον εμπιστευθεί ολοκληρωτικά και τα αποτελέσματα θα είναι τα αναμενόμενα.

“Ο γυναικολόγος με τα μωρά”, τον αποκαλούν οι γυναίκες που τον γνωρίζουν μέσω της επαγγελματικής του σελιδας στο FB, η οποία κατακλύζεται από φωτογραφίες μητέρων που μόλις έφεραν στον κόσμο τα μωρά τους.


Κάπως έτσι ο Δημήτρης Κακαλέτρης “απογείωσε” τη μαιευτική γυναικολογία, την οποία μάλιστα αντιμετωπίζει ως τέχνη και όχι ως επάγγελμα και έκανε χιλιάδες γυναίκες ανα τον κόσμο να τον αγαπήσουν πριν ακόμη τον γνωρίσουν.