Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18

Μάθημα Δημοκρατίας . . .

Αποτέλεσμα εικόνας
Γράφει ο Όθωνας Ιακωβίδης 

Διαβάζω τη δήλωση της Τερέζα Μέη ( Πρωθυπουργού της Βρετανίας, αντίθετης με το Brexit κατά το δημοψήφισμα ): 

“Ο Λαός αποφάσισε. “Brexit σημαίνει Brexit” και δεν θα γίνει καμία προσπάθεια παραμονής στην ΕΕ από την ''πίσω πόρτα'' .


Αναγκαστικά συγκρίνω τη δημοκρατική αντίληψη της Αγγλίδας και τον σεβασμό της στη Λαϊκή ετυμηγορία, με τα δικά μας σούργελα, που την επομένη του Δημοψηφίσματος, μαζεύτηκαν όλοι μαζί στο Προεδρικό και, υπό την επίβλεψη του ΠτΔ, έχεσαν ομαδικά επάνω στο 62,5% ΟΧΙ, αφού κατούρησαν το Σύνταγμα και τη Λαϊκή κυριαρχία που αυτό επιτάσσει.

ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν είχε την αυτονόητη δημοκρατική ευαισθησία (ασχέτως με το τί υποστήριξε πριν το Δημοψήφισμα) να βγεί και να πεί : - Αυτό αποφάσισε ο Λαός, αυτό πρέπει να κάνουμε. Εξ άλλου, αυτό μας επιβάλλει το Σύνταγμα.

Αυτό θα έπρεπε να να είχε πεί, χωρίς άλλη σκέψη ο Κούλης, ο Σταύρος, η Φωφώ, ο Κουτσούμπας, ο Λεβέντης, ο Καμμένος, ο Μιχαλολιάκος.

Και να καταγγείλουν τον Αλέξη, ως πραξικοπηματία.

Διότι, περί πραξικοπήματος πρόκειται, καθώς η ενέργεια τους αυτή, είναι ο τυπικός ορισμός του Πραξικοπήματος.
(Αντιγράφω από το Λεξικό Δημητράκου: 
“Πραξικόπημα είναι η αιφνιδιαστική πολιτική ή στρατιωτική ενέργεια που παραβιάζει το Σύνταγμα και περιορίζει τις ελευθερίες του Λαού”).

Θυμίζω ότι η μεγαλύτερη ελευθερία του Λαού, είναι η ελευθερία του να αποφασίζει για τις τύχες του.

Αυτή η ελευθερία, όχι απλά περιορίστηκε, αλλά ποδοπατήθηκε βάρβαρα, (και συνεχίζει να ποδοπατείται) με την αβλεπί ψήφιση Νόμων ( χωρίς να προλάβουν να διαβαστούν από τους υπογράφοντες άβουλους !!!)  που υπαγόρευσαν εξωχώριες δυνάμεις.

Και έχουν το θράσος, αυτή η χούντα των πραξικοπηματιών, να εμφανίζονται στη ΔΕΘ κορδωμένοι και να μας λένε τα “προγράμματα” τους.