Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ

Την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος  Ιωάννης Θ. Καρατζιάς.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του  Πολίτη, μετά την παραίτηση «θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου Αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα».
Στο κείμενο παραίτησή τους ο Ι. Καρατζιάς, αφού ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αναφέρει ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση, για λόγους αρχών και αξιών.

Ο παραιτηθεί αρχηγός θεώρησε οτι «καπελωνεται» από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο θέμα των προαγωγών και για το λόγο αυτό θεώρησε προτιμότερο να παραιτηθεί.
Επίσης, υπήρξε διαφωνία  διαφωνία σχετικα με την κατάρτιση του βαθμολογίου του Πυροσβεστικού Σώματος, που ισχύει στην αστυνομια αλλα θα εφαρμοζόταν για πρωτη φορα στην πυροσβεστικη .
Η παραίτηση αυτή έρχεται λιγες ημερες μετά απο την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Νίκου Τσόγκα από τη θεση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ολόκληρη η επιστολή: 
Κύριε Υπουργέ
Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι «οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί».
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Ιωάννης Θ. Καρατζιάς
Αντιστράτηγος Π.Σ.
 ΕΘΝΟΣ