Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19

To DAESH κυρήσσει ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά της Ρωσίας με επίσημη δήλωση.

To DAESH κυρήσσει ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά της Ρωσίας με επίσημη δήλωση.
DAESH κατά της Ρωσίας, Πούτιν, Δούμα και όποιων Ρωσικών στόχων μπορούν οι τρομοκράτες να πλήξουν
Σε ένα νέο βίντεο που δημοσιεύθηκε από το DAESH καλείται έντονα για ισλαμική τρομοκρατία στη Ρωσία το σύνολο των τρομοκρατών, απειλώντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το Κρεμλίνο, και τη Μόσχα.
                                 
το βίντεο έχει απαγορευτεί στο Ρωσικό YouTube.
Το βίντεο βγήκε από τα φίλια ΜΜΕ προς τους τρομοκράτες, στις 31 Ιουλίου από την περιοχή
«Wilayat al-Furat» (επαρχία Ευφράτη) του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους. Η περιοχή Wilayat al-Furat βρίσκεται βόρεια του Wilayat al-Anbar, όπου το Ιράκ συνορεύει με τη Συρία.
Η απειλή έρχεται στο τέλος του βίντεο, όπου ένας μασκοφόρος άνδρας κατά την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, μέσα στην έρημο αφηγείται στην κάμερα σε μια μετάφραση που παρέχεται από το Reuters, «Ακούσε Πούτιν, θα έρθουμε στη Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας … Αδέρφια, μεταφέρετε έξω την τζιχάντ και σκοτώστε τους «
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, το υπόλοιπο του βίντεο στο βίντεο παραπάνω ισχυρίζεται πώς προβάλει μαχητές του DAESH σε «έφοδο σε ένα στρατώνα στρατιωτικών σε διεθνή δρόμο νότια της Akashat.»
Δεν είναι άμεσα σαφές γιατί το DAESH κατευθύνει απειλές μέσω της τζιχάντ και πάλι στην Ρωσία. Ωστόσο, το Reuters αναφέρει ότι «η Ρωσία και οι ΗΠΑ μιλούν για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών ενάντια στο δήθεν ισλαμικό κράτος και την Αλ Κάιντα στη Συρία.»
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
geopolitics.com.gr


http://www.triklopodia.gr/