Δευτέρα, Οκτωβρίου 17

Ετοιμοι να ανατινάξουν το Μαξίμου οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Σαββίδης, Κυριακού!

maximou42-night-1024x465Δεν θα περιμένουμε να βγει ο Μητσοτάκης και να πάρουν και οι υπόλοιποι άδεια.Εμείς πλερώσαμε!
Aκου υπουργέ, δεν γίνεται εμείς να έχουμε πληρώσει 260.000.000 εκατ. ευρώ για τις άδειες και να κρατάς σε λειτουργία και τα υπόλοιπα κανάλια. Κλείστους τώρα, διαφορετικά τι νόημα έχει ο διαγωνισμός. Ή δώσμας τα λεφτά μας πίσω…Διαφορετικά θα ανατινάξουμε το σύμπαν. Δεν σε συμφέρει να ανοίξεις μέτωπο μαζί μας, ούτε να τρέχεις στα δικαστήρια.
Εμείς δεν θα σε περιμένουμε για πολύ…Δεν θα περιμένουμε να βγει ο Μητσοτάκης και να πάρουν και οι υπόλοιποι άδεια. Κάθε μέρα που περνάει χάνουμε λεφτά. Ακόμη κι εμείς οι δύο (Σαββίδης-Μαρινάκης) που ετοιμάζουμε τα κανάλια μας, τρέχουμε στα media shops να μαζέψουμε τούβλα. Δεν θα σε περιμένουμε για πολύ…
Πολύ σκληροί για να αποδειχτούν κορόιδα οι 4 νέοι καναλάρχες τρέμουν και οργίζονται στην ιδέα ότι σε μερικούς μήνες από σήμερα θα μπορούσε να έλθει ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση και αν δώσει άδεια και στα υπόλοιπα ανταγωνιστικά κανάλια που υποτίθεται ότι θα κλείσουν. Κάτι τέτοιο θα ήτο καταστροφή για τον Αλαφούζο (εξαγόρασε και τα τάνκερ του Θόδωρου Αγγελόπουλου) που κατέθεσε ήδη 14.5 εκατ. ευρώ, για τον Μαρινάκη που κατέθεσε ήδη 25.5 εκατ. ευρώ, για τον Κυριακού (τον χουβαρντά) που κατέθεσε ήδη 25.5 εκατ. ευρώ και για τον Σαββίδη που κατέθεσε ήδη 20.5 εκατ. ευρώ.
Εστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης (διαγωνισμός) οι 4 ογκόλιθοι που θάλεγε και ο πρωθυπουργός αναγκάστηκαν και πλήρωσαν 260.000.000 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή βλέπουν κανάλια όπως το STAR, ο Alpha, το Mega, το “E”, το “Action” να εξακολουθούν να βρίσκονται σε λειτουργία και να παίρνουν λεφτά από διαφήμιση καθώς για τα media shops το Mega κάνει νούμερα τηλεθέασης ακόμη και σε κατάσταση ημιλειτουργίας.
Το γεγονός αυτό δεν αφήνει τους 4 υπερθεματιστές να κοιμηθούνε ήσυχοι. Πετάγονται τις νύχτες στα κρεβάτια κάθιδροι και αναρωτιούνται:
-Mήπως ρε γυναίκα, είμαι εγώ ο μαλάκας που πλήρωσα;
Το ερώτημα αποκτά υπαρξιακή διάσταση καθότι και οι 4 που πλήρωσαν το έκαναν με πόνο ψυχής μια και δεν είχαν τέτοιες κακές συνήθειες-να πληρώνουν δηλαδή το κράτος.
Ο Παππάς έχει μπλέξει άσχημα, το ίδιο και ο Τσίπρας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν τολμούν να πάνε σε εκλογές.
-Εάν προκηρύξεις εκλογές θα ανατινάξουμε το Μέγαρο Μαξίμου….
Ακόκη κι αν δεν έχουν φθάσει εκεί τα πράγματα-όπως όλα δείχνουν προς τα εκεί οδεύουμε. Ο Νίκος Παππάς πρέπει να κλείσει τα υπόλοιπα κανάλια διαφορετικά το Μαξίμου κινδυνεύει να γίνει ένα πύρινο μανιτάρι- ε ρε γλέντια….
Γι αυτό λοιπόν και ο Νίκος Παππάς πολύ σωστά φρόντισε να περάσει τροπολογία πριν είναι πολύ αργά και χάσουμε από την έκρηξη τον Καρανίκα και τν Τζανακόπουλο. Ο Νίκος γνωρίζει τους κώδικες της Μαφίας από την διατριβή που έκανε στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ γι΄αυτό και φρόντισε να φέρει την τροπολογία που ξεσήκωσε θύελλα. Μόνο που το καραβάνι πρέπει να προχωρήσει…
kourdistoportocalikammenospappastsipras427571
H τροπολογία Παππά αποβλέπει αφ΄ενός στην κατοχύρωση της επένδυσης των υπερθεματιστών και αφ΄ετέρου στην ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Περιλαμβάνει, δε,  6 σημεία:
1. Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για μετάδοση μη αδειοδοτημένου σήματος .  Ίσχυαν μόνο για τον πάροχο δικτύου. (Digea). Τώρα επεκτείνονται και στον πάροχο περιεχομένου (κανάλι). Επίσης αυστηροποιούνται.
Ποινικές κυρώσεις: Φυλάκιση έως 12 μήνες. Χρηματική ποινή από 20.000 έως 1.5εκ. Κατάσχεση εξοπλισμού. (για το κανάλι)
Διοικητικές κυρώσεις: Σύσταση (με πρόστιμο 3 εκ εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση). Αναστολή ή ανάκληση της άδειας. (Αυτό προφανώς ισχύει για τον πάροχο αφού το κανάλι δεν θα έχει ούτως ή άλλως άδεια. Θα ισχύσει μελλοντικά, εφ όσον θα υπάρξει και δεύτερος πάροχος)
Οι κυρώσεις θα ισχύσουν πέντε ημέρες μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει οριστικά τους αδειούχους.
2. Η εκπομπή των αδειοδοτημένων σε σήμα υψηλής ευκρίνειας.
Ο νόμος προβλέπει ότι οι αδειοδοτημένοι πρέπει να εκπέμψουν από την πρώτη στιγμή σε HD.Η τροπολογία δίνει μεταβατική περίοδο, ως εξής:
Οι αδειοδοτημένοι έχουν 6 μήνες προθεσμία να εκπέμψουν και σε σύστημα HD.
Κατόπιν έχoυν 2 χρόνια περιθώριο να εκπέμπουν και σε HD και σε SD. (Standard Definition)
Μετά την παρέλευση της διετίας, θα πρέπει να εκπέμπουν αποκλειστικά σε HD.
Παράλληλα δίνεται διετής προθεσμία, μέχρι το παραγόμενο πρόγραμμα να είναι εξ αρχής σε HD.
3. Η διαφημιστική δαπάνη σε μη αδειοδοτημένο σταθμό δεν εκπίπτει.
Εδώ υπάρχει ερώτημα για το τι θα γίνει αν ένας σταθμός εκπέμπει χωρίς άδεια (οπότε η δαπάνη δεν εκπίπτει), αλλά ταυτόχρονα εκπέμπει και νόμιμα σε ψηφιακή πλατφόρμα (nova, ote tv κλπ- οπότε η δαπάνη εκπίπτει). Ο Αλεξιάδης έχει φτιάξει έναν μηχανισμό ελέγχου, για το ποιο κομμάτι της δαπάνης αντιστοιχεί σε μη αδειοδοτημένη και ποιο σε αδειοδοτημένη εκπομπή.
4. Βεβαίωση συμμόρφωσης των αδειδοτημένων με τις ρυθμίσεις του νόμου (κατανομή προσωπικού ανά κλάδο, αριθμός απασχολούμενων, εγκαταστάσεις κλπ).
Η αρμοδιότητα αυτή (του να βεβαιώνει ποιος είναι σύννομος) ανήκει στο ΕΣΡ. Μεταβιβάζεται στην ΓΓΕ, μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.
5. Περιορισμός της δικτύωσης μεταξύ περιφερειακών σταθμών.
Ένας περιφερειακός σταθμός δικτυωμένος με πολλούς άλλους περιφερειακούς, μπορεί να λειτουργεί ντε φακτο ως σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας. Η τροπολογία περιορίζει την δικτύωση ως εξής:
Κάθε περιφερειακός σταθμός μπορεί να διασυνδέεται μόνο με έναν άλλον περιφερειακό σταθμό.
Η διασύνδεση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις ώρες ημερησίως.
6. Παράταση, για ένα τρίμηνο, της έναρξης ισχύος του νόμου για απευθείας τιμολόγηση του διαφημιζόμενου.
Οπως αναφέρεται, ο νόμος αυτός φτιάχτηκε το καλοκαίρι του 2014, με στόχο να παρακάμψει τους ενδιάμεσους στην διαφήμιση (media shops). Δεν εφαρμόστηκε, καθώς η έναρξη ισχύος του έπαιρνε συνεχείς παρατάσεις. Η τελευταία παράταση λήγει κάπου τώρα.
Ο λόγος που παρατείνεται τώρα για ένα τρίμηνο είναι ότι μέσα στο διάστημα αυτό, (έως τον Δεκέμβριο του 2016) θα έχει έρθει στην Βουλή ο νόμος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών. (Ένα ηλεκτρονικό «χρηματιστήριο», όπου ο καθενός, διαφανώς, θα αγοράζει και θα πουλάει διαφημιστικό χρόνο). Κρίνεται επομένως, περιττό, να αλλάξει τώρα το ισχύον καθεστώς, για να ξανααλλάξει μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
koyrdistoportokali

 http://amazonios.net