Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε βιβλιοπωλείο στην Ιπποκράτους!

Ανάστατοι οι κάτοικοι
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε βιβλιοπωλείο στην Ιπποκράτους!

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - Έρευνες της ΕΛΑΣ για την ύπαρξη και δεύτερου μηχανισμού
Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη έχουν προκληθεί ζημιές
τόσο στο βιβλιοπωλείο, όσο και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της Ιπποκράτους. Αυτή την ώρα, η αστυνομία απομακρύνει ξανά τους πολίτες σε μεγάλη απόσταση, καθώς ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 22.22' στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο οποίος προειδοποιούσε για την έκρηξη και μάλιστα, είχε τονίσει ότι  «δεν είναι φάρσα».

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Αυτή την ώρα η Ιπποκράτους παραμένει κλειστή, όπως και οι κάθετοι δρόμοι. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: Τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότωφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων. Οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι.