Σάββατο, Οκτωβρίου 8

Χρυσοκάνθαρος Κούλης: Πρέπει να να φύγουν το συντομότερο για να γίνω εγώ πρωθυπουργός....και να σας ΣΩΣΩ !

ΜΕ ΚΟΥΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΟΛΟ....
«Πρέπει να φύγουν το συντομότερο»

TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΥΦΟΥ
Με εκτεταμένες αναφορές στην 42η επέτειο της ίδρυσης της ΝΔ και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ξεκίνησε τη χθεσινή του ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν».

Ο κ. Μητσοτάκης, παρουσία των τεσσάρων πρώην προέδρων του κόμματος, Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά, Βαγγ. Μεϊμαράκη και Γ. Πλακιωτάκη, αφού υπογράμμισε ότι η ΝΔ «είναι το κόμμα που εμπιστεύεται σταθερά ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού και η πολιτική δύναμη που δικαιούται να λέει ότι έχει πραγματικά βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία», άσκησε δριμύτατη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και επανέλαβε το αίτημά του για άμεσες εκλογές. Μόνο με εκλογές, τόνισε, «θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν» και επισήμανε πως αν και έχουν παρέλθει οι 14 από 36 μήνες του «τρίτου και αχρείαστου Μνημονίου, δεν έκλεισε ακόμη η πρώτη αξιολόγηση».
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται» και πως «η κυβερνητική διγλωσσία μεταδίδει αντικρουόμενα μηνύματα, παρατείνοντας την ύφεση». Με τους ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ταυτόχρονα, κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί». Η πολιτική αλλαγή, υπογράμμισε, «αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα, αλλά είναι αναγκαία και για να σταματήσει η διάβρωση των θεσμών και ο κυβερνητικός αυταρχισμός», αφού όπως είπε «προκειμένου να κρύψουν την αποτυχία τους, επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τις ανεξάρτητες αρχές, τους ανεξάρτητους θεσμούς, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης».
Αγκαλιασμένοι, σημείωσε, «από τη μια μεριά με τη νέα διαπλοκή που δημιούργησαν και από την άλλη με τον Ρουβίκωνα, καταλύουν ανενδοίαστα τις βασικές αξίες του πολιτεύματος και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, γι' αυτό πρέπει να φύγουν το συντομότερο». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι πολίτες εναποθέτουν πλέον τις προσδοκίες τους στη ΝΔ, έκανε μια σύντομη αναφορά στα βασικά του προγράμματος που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ και το οποίο, όπως είπε, «οδηγεί σε 4% ετήσια ανάπτυξη και 120.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας τον χρόνο για μια πενταετία».
«Αδίστακτος χαρακτήρας»
Αναφερόμενος στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, υποστήριξε ότι αυτή «αποκάλυψε με τον πιο εμφατικό τρόπο τον αδίστακτο χαρακτήρα μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να χτίσει το δικό της καθεστώς και υφαίνει μεθοδικά τον ιδιότυπο ιστό της δικής της διαπλοκής», ενώ κατήγγειλε παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την πρόσφατη ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ. Μιλώντας, τέλος, για τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως «η θεσμική, οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας γεννά πολλαπλούς κινδύνους, όχι μόνο εσωτερικούς, αφού για πρώτη φορά εγείρεται, με τέτοια ένταση, ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λωζάνης». Ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, κατέληξε, «δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειρισθεί ένα τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο, μια τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις»..imerisia.gr