Τετάρτη, Οκτωβρίου 5

Ο Σαρκοζί εξήρε το στήθος της Μπρούνι σε σοβαρά υπουργικά συμβούλια

«Ο... γεννημένος ηγέτης ήταν στην πραγματικότητα ένας εύθραυστος γόης υποδουλωμένος στις κατακτήσεις του» γράφει σε βιβλίο πρώην σύμβουλός του.

o-sarkozi-eksire-to-stithos-tis-mprouni-se-sobara-upourgika-sumboulia
Ο Νικολά Σαρκοζί «καυχιόταν για το ντεκολτέ της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι» ακόμα και κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων, αναφέρει σε βιβλίο του πρώην σύμβουλός του, ο οποίος τον παρουσιάζει ως αδύναμο, ανώριμο και νάρκισσο. 

Ο Patrick Buisson, ο οποίος ήταν κάποτε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Σαρκοζί, τονίζει ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ήταν ένας «ψευτόμαγκας» που στην πραγματικότητα ήταν δέσμιος της πανέμορφης συζύγου του.
Ο Buisson έκανε μια σειρά από ντροπιαστικές αποκαλύψεις για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, οι οποίες θα μπορούσαν να «τορπιλίσουν» την κούρσα του για την προεδρία, πάνω που είχε αρχίσει να αποκτά δυναμική.


Splash 
Λίγες εβδομάδες πριν τις προκριματικές εκλογές όπου θα γίνει η επιλογή του κεντροδεξιού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2017, αυτό το δημοσίευμα έρχεται να πλήξει την δημοτικότητά του.
Ο Buisson, παρουσιάζει τον Σαρκοζί ως διστακτικό και ανασφαλή, σε αντίθεση με την εικόνα του αποφασιστικού και τολμηρού ηγέτη που έχει ήθελε να βγάζει προς τα έξω.
Σύμφωνα με το βιβλίο, ο 61χρονος Σαρκοζί, εξαπάτησε το κοινό με τον γάμο του με την Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, την οποία παντρεύτηκε το 2008.


Μάλιστα ο Σαρκοζί φέρεται να εξήρε εκστατικά το στήθος της κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και κάλεσε τους υπουργούς να πράξουν το ίδιο. Κάτι που απογοήτευσε πολλούς ψηφοφόρους οι οποίοι έκαναν πίσω μετά από όλη αυτή «φαλλική θριαμβολογία» και την εικόνα με τη γυναίκα τρόπαιο στο μπράτσο του.


«Ο... γεννημένος ηγέτης ήταν στην πραγματικότητα ένας εύθραυστος γόης υποδουλωμένος από τις κατακτήσεις του, ένα ψευτόμαγκας απόλυτα εξαρτημένος από την αγάπη, ένας δυστυχισμένος που ψάχνει την αγάπη, ζώντας κάτω από την κυριαρχία μιας αυτοκρατορίας γυναικών».
Ο Buisson έχασε την εύνοια όταν ο Σαρκοζί έχασε τις εκλογές του 2012 από τον Φρανσουά Ολάντ. Το βιβλίο του, La Cause du Peuple (The People’s Cause), έχει καταδικαστεί από τους σημερινούς συμβούλους του Σαρκοζί ως «εκδικητικό» και «ύπουλο».
.thetoc.gr